![.](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/08/12/k_34898289_640.jpg)
Trebat će vam:
1 i pol šalice brašna 2 žlice šećera 1/2 žličice soli 113 g (8 žlica) hladnog maslaca, najbolje smrznutog 1/4 šalice hladne vode |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/6/6/11/shutterstock-467372789.jpeg)
Priprema:
U posudu staviti brašno, šećer i sol, promiješati pa dodati narezani jako hladni maslac i izradite tijesto rukama ili mikserom s nastavcima za tijesto. Uliti malo vode, mijesiti pa uliti još malo vode i zamijesiti tijesto do kraja. Razvaljati ga, zarolati i staviti u hladnjak na dva sata. Kad se izvadi iz hladnjaka, ostaviti ga par minuta na sobnoj temperaturi, zatim po njemu rasporediti trešnje, posuti ih s malo šećera i rubove tijesta preklopiti pa ih premazati mlaćenicom. Peći na 180 - 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Posuti na kraju listićima badema i šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....