pršut i kadulja

Danas za ručak spremite talijansko jelo od teletine Saltimbocca alla Romana

 Olga Mazyarkina/Getty Images
Nekad je dovoljno imati dobru tavu i kvalitetnu teletinu koju ćete stanjiti u šnicle i potom ispeći ravno na štednjaku

Trebat će vam:

16 tankih telećih šnicli
16 feta pršuta
1 vezica svježih listova kadulje
maslac
papar
tjestenina, palenta ili krumpir za posluživanje

Teletinu lagano istucite batom za meso sve dok svaki komad ne bude debljine od oko 5 mm. Začinite s obje strane s malo papra. Na vrh svake šnicle stavite fetu pršuta i dva lista kadulje pa ih pričvrstite čačkalicama. Rastopite dvije žlice maslaca u velikoj tavi na jakoj vatri dok se ne zapjeni. U serijama pecite teletinu u jednom sloju, s pršutom prema dolje, i to oko dvije minute. Teletinu pažljivo okrenite i pecite još dvije minute. Tijekom pečenja po potrebi dodajte još maslaca. Ispečene komade prebacite na tanjur i poklopite dok pečete ostatak mesa tako da ostanu topli. Saltimboccu poslužite uz tjesteninu, palentu ili kuhani ili pečeni krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 02:03