ŠTO KUHATI KROZ TJEDAN?

Toliko jednostavan, a baš dobar, ovaj složenac od palente, povrća i sira najbolja je ideja za ručak na užurbane dane

 Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto
Palentu skuhajte pa je dobro ohladite, dodajte joj povrće i topivi sir po želji pa sve zapecite, a u međuvremenu ne zaboravite napraviti i veliku zdjelu sezonske salate

Trebat će vam:

150 g palente

maslinovo ulje

timijan

2 luka

1 žuta paprika

1 crvena paprika

dvije manje tikvice ili jedna veća

patlidžan

250 g šampinjona

sir

Priprema:

Skuhajte palentu po uputama s pakiranja. Nakon što ste je skuhali, prebacite u dublji kalup te pustite da se ohladi. Za to vrijeme izrežite povrće, a tikvice i patlidžane narežite na ploške. Na luku i maslinovom ulju prodinstajte narezano povrće, osim šampinjona, koje kratko sotirajte na tavi prije nego što ih dodate ostalom povrću. Začinite origanom i timijanom te prelijte po palenti. Za kraj dodajte 15 dkg topljenog sira te zapecite u pećnici 15-ak minuta na 220 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 12:30