ZA KIŠNI DAN

Danas za ručak napravite gustu, kremastu, brzu i jednostavnu juhu od brokule

 Anna Shepulova/
Kad u hladnjaku imate povrće koje trebate iskoristiti, krem juha je uvijek dobra opcija

Trebat će vam:

500 g brokule

1 luk

maslinovo ulje

1 peršin

3 češnja češnjaka

100 ml slatkog vrhnja ili 2 žlice punomasnog vrhnja

1 l povrtnog ili pilećeg temeljca

papar i sol

malo muškatnog oraščića

maslinovo ulje

žlica kiselog vrhnja

Priprema:

Na maslinovom ulju zažutite luk, dodajte na kolutiće narezan peršin i donji tvrđi dio brokule koji ste usitnili. Podlijte s malo vode ili temeljca. Kada je povrće omekšalo, dodajte i listove i cvjetove brokule, sjeckani češnjak te peršinov list. Ulijte temeljac pa kuhajte deset minuta. Maknite s vatre te zatim izradite juhu štapnim mikserom i potom dodajte vrhnje. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Servirajte juhu s pečenim kruhom i dodatnom žlicom kiselog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 05:08