RUČAK USRED TJEDNA

Cvjetaču uvaljajte u omiljene začine, ispecite u komadu pa poslužite uz omiljeni ljetni prilog

 Ad077
Jeste li već isprobali cvjetaču pečenu u komadu? Natrljajte je omiljenim dodacima, ubacite u pećnicu i uživajte u aromatičnom ručku

Trebat će vam:

1 glavica cvjetače
100 ml maslinova ulja
3 režnja češnjaka
1 žličica sušenog timijana
150 g parmezana
1 šaka svježeg peršina
sol, papar

Priprema:

Cvjetaču dobro operite i osušite papirnatim kuhinjskim ručnicima. Odstranite listove. U posebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, protisnuti češnjak, timijan i parmezan, sol i papar. Dobivenim umakom dobro premažite cvjetaču i stavite je u posudu za pečenje. Ostatak umaka možete poprskati po cvjetači naknadno. Pecite poklopljeno ili prekriveno folijom na 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata, ovisno o veličini cvjetače, a zatim maknite poklopac i po želji dodajte još parmezana ili jednostavno zapecite cvjetaču. Kada je gotova, pospite je svježim peršinom i poslužite toplu uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 09:09