BRZO, A FINO

Od glavice cvjetače i malo hrskave slanine napravite slastan ručak za dvoje gladnih

 Ravsky/Getty Images/istockphoto
Cvjetaču možete poslužiti samostalno, uz zdjelu salate ili prilog po želji, poput primjerice riže ili heljde

Trebat će vam:

100 g slanine

1 veća glavica cvjetače

3 žlice soja sosa

1 velika žlica meda

1 žličica dimljene paprike

prstohvat čilija

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Slaninu narežite na tanke ploške, stavite je na papir za pečenje i u posudu za pečenje pa preklopite drugim papirom, i na to stavite drugu posudu. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 10-ak minuta, ili dok ne postane hrskava. Izvadite je na kuhinjski ručnik. Masnoću koju je ispustila stavite u zdjelu, dodajte med, soja sos, dimljenu mljevenu papriku, čili i papar. Prema potrebi, dodajte još ulja. Sve zajedno dobro pomiješajte. U to ubacite cvjetaču i protresite. Prebacite potom sve zajedno u posudu za pečenje, u kojoj ste pekli slaninu. Pecite 30-ak minuta na 180 do 200 stupnjeva. Pečenu slaninu za to vrijeme natrgajte na komadiće. Kada je cvjetača gotova, pospite komadiće slanine po njoj i poslužite uz zelenu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 08:00