Chilli smotuljci

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 750 g polubijelog brašna
  • 200 g palente
  • 50 g pšeničnog griza
  • 2 suha kvasca
  • 2 žlice soli
  • 4 žlice suncokretovog ulja (hladno prešano, bez mirisa)
  • oko 600 ml mlake vode
  • 50 g bio margarina
  • ljuti feferoni (po želji može i samljevene čili papričice)-ako volite ljuto
  • mljevena crvena paprika(može i kockice svježe ako je sezona)
  • po želji ribani sir

Priprema

1. korak

Pomiješajte suhe sastojke i polako miješajući dodajte ulje i vodu. Umijesiti kompaktno

tijesto. Ostaviti dizati oko 1 sat. Omekšali margarin pomiješati sa začinima i ljutim feferonom narezanim na kolutiće. Tijesto razvaljajte u pravokutnik.

2. korak

Premažite cijelu površinu smjesom margarina, po želji dodajte ribani sir i zarolajte u dvije rolade (rolajte svaku stranu prema sredini). Odvojite ih nožem i režite na šnite debljine oko 3 cm. Slažite u nauljenu dublju pliticu za pečenje (ostavite razmak između šnita). Ostavite dizati još 1 sat.

3. korak

Pecite na 220 stupnjeva, 35-45 minuta. Ovo je recept za veliki protvan. Možete raditi i pola smjese. Najukusniji su topli!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 20:20