Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 1 litra kvalitetnog sladoleda od vanilije
- 4 veća jaja
- 100 g šećera u prahu + dodatno za posipanje
- 75 g brašna
- 30 g kokosovog brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 200 g marmelade od trešanja (po želji)
- 50 g crne čokolade otopljene u mikrovalnoj za preljev
Priprema
1. korak
Izvadite sladoled iz zamrzivača i pustite da omekša kojih 10 minuta. Sladoled izvadite iz pakiranja te premjestite na papir za pečenje, oblikujte u roladu oko 30 cm dugu, pospite praškom za pecivo te vratite u zamrzivač.
2. korak
Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudu stavite šećer i jaja pa mikserom izradite homogenu smjesu. Dodajte zatim brašno, kokos, prašak za pečenje, prstohvat soli te nastavite mješati žlicom dok ne povežete sve sastojke. Premjestite tijesto na lim za pečenje te pecite nekih 10 do 15 minuta dok se tijesto nije podiglo i mekano na dodir.
3. korak
Nakon toga ga ostavite nekih 5 minuta da se ohladi u limu za pečenje. Pospite šećerom u prahu. Premažite sladoledom od vanilije i marmeladom od trešanja. Uz pomoć papira za pečenje pažljivo zarolajte roladu pazeći da ravnomjerno rolate i da tijesto ne pukne.
4. korak
Stavite u zamrzivač na 2 sata ,a izvadite 15-ak minuta prije serviranja. Prelijte otopljenom čokoladom.
Ovo je savršen desert za neočekivane goste jer je zamotanu u plastičnoj foliji možete održati svježom i do 2 tjedna. U receptu je svijetlija varijanta, ali možete dodati više kakaovog praha da tijesto bude tamnije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....