Trebat će vam:
150 g tjestenine
40 g gorgonzole
40 g mozzarelle
40 g cheddara
40 g parmezana (ribani)
40 g gaude
150 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica maslaca
1/2 žlice brašna
1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
Sol i papar po ukusu
Prstohvat muškatnog oraščića
Svježi bosiljak ili peršin za ukrašavanje
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. U tavi otopite maslac, dodajte češnjak i kratko pržite. Umiješajte brašno i miješajte minutu. Postupno dodajte vrhnje uz stalno miješanje dok ne dobijete kremasti umak.
Dodajte gorgonzolu, mozzarellu, cheddar, gaudu i pola parmezana, miješajte dok se sirevi ne otope. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Pomiješajte tjesteninu s umakom, stavite u vatrostalnu posudu, pospite preostalim parmezanom. Pecite na 200 °C 10-15 minuta, dok ne postane zlatno-smeđa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....