Hladnije vrijeme nismo dočekali nespremni, već smo prvog dana ovog tjedna odlučili pripremiti jelo koje grije iznutra i izvana. To su slasne, sočne zapečene palačinke sa sirom u koje se vrlo lako može dodati i lisnato povrće po želji, slanina ili šunka. Tjedan nastavljamo utješnom, kremastom tjesteninom s bundevom i orasima, a u srijedu radimo krumpir varivo. U četvrtak je na redu složenac od batata koji može biti glavno jelo ili prilog, a zatim radimo i losos ražnjiće, ljutu piletinu s kikirikijem te svinjske kotlete s jabukama. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Jedan od klasika kojem se rado vraćamo su zapečene palačinke. Volimo ih na slatko, ali su nam posebno ukusne i kada ih napravimo na slano. Punjene sirom, s dodatkom šunke ili slanine, bit će slasne i zasitne, a po želji, uvijek im možete dodati i lisnato povrće po želji.
UTORAK
Superjednostavna tjestenina od omiljenog jesenskog ploda bit će odlična ideja za ručak usred tjedna. Bundevu ispecite, izblendajte i pretvorite u kremasti umak. Dio uvijek možete spremiti u hladnjak pa po potrebi koristiti idući dan.
KREMASTA TJESTENINA S BUNDEVOM I ORASIMA
SRIJEDA
Gusto varivo također je dobra ideja za sve hladnije dane. Sve sastojke uglavnom imate kod kuće, a ako dio krumpira izblendate, dobit ćete kremastu juhu u koju, po želji, možete ubaciti i šaku skuhane heljde.
ČETVRTAK
Složenac od batata može biti glavno jelo, ako ga poslužite uz zdjelu sezonske salate, a može biti i prilog uz, primjerice, komad mesa pripremljen na naglo.
PETAK
Tražite li jednostavnu ideju za riblji ručak, razmislite o losos ražnjićima. Jednostavno, brzo, sočno i fino, sve što nam zadnji radni dan u tjednu treba.
SUBOTA
Za one koji vole eksperimentirati i odmaknuti se od klasike, ovaj recept za ljutu piletinu s kikirikijem bit će dobar uvod u malo drugačiju kuhinju. Ovo jelo je blago ljutkasto, kremasto i odlično se slaže uz rižu.
NEDJELJA
Svinjetina i jabuke se vole pa ove nedjelje razmislite da napravite sočne svinjske kotlete i, osim uz klasičan prilog, poslužite ih i uz pirjane jabuke s lukom. Slatkasto, slankasto, kiselkasto i jako ukusno!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....