ŠTO KUHATI?

Ako volite shakshuku, ovo jelo moglo bi vam se svidjeti, može biti brz, a prejednostavan ručak

 Natabene/Getty Images/istockphoto
Umjesto rajčice, koristite zeleno povrće koje je u ovo doba godine dostupno na tržnicama. Razmislite o blitvi, poriluku i špinatu

Trebat će vam:

1 poriluk

3 blitve

3 šake špinata

2 režnja češnjaka

1 žličica kumina

1 žličica suhog timijana

1 žlica kiselog vrhnja

voda ili temeljac (prema potrebi)

sol i papar

4 - 8 jaja

ulje

maslac

1 mladi luk

Priprema:

U većoj posudi, koja može i u pećnicu, najprije zagrijte žlicu ulja i žlicu maslaca. Pustite da se otopi, pa dodajte sitno nasjeckani poriluk. Pirjajte 5 minuta na laganoj vatri, a zatim dodajte protisnuti češnjak. Dodajte malo vode ili temeljca, začinite kuminom, timijanom, soli i paprom. Nakon minute ubacite i oprane pa nasjeckane blitvu i špinat. Pirjajte minutu pa maknite s vatre. Sve dobro pomiješajte i dodajte žlicu kiselog vrhnja koje ste pomiješali s malo temeljca ili vode, tek toliko da ga pretvorite u umak. Još jednom pomiješajte i na površini razbijte jaja. Prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 200 °C na 10-15 minuta ili dok jaja nisu pečena kako vama najbolje odgovara. Posljednjih pet minuta maknite foliju. Na kraju možete još malo poprskati maslinovim uljem i posipati sitno nasjeckanim mladim lukom. Poslužite uz kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 14:00