Ovo je jedan od tradicionalnih recepata koje ćete rado pripremati pa zato jer je jako jednostavan, a ukusan. Ovo je varijanata s kiselim vrhnjem, ali možete koristiti i zagrijano mlijeko, kad kolač morate pustiti da odstoji kako bi bio kompaktniji.
Sastojci:
1 kg jabuka 4 žlice šećera 4 jaja 2 čašice kiselog vrhnja 2 šake oraha ili preprženih lješnjaka 130 g brašna malo cimeta maslac |
Priprema:
Jabuke ogulite, operite, a zatim narežite na komadiće. Zagrijte pećnicu na 180°C, a zatim u posebnoj posudi izmješajte jaja, šećer dok ne postignete jednoličnu smjesu, a zatim dodajte i jabuke, brašno i orahe ili lješnjake. Pecite kojih 40 minuta dok ne poprimi zlaćanu boju.
*Ako želite manje zapečenu varijantu i laganije okuse, postoji još jedan način pripreme, a to je da jabuke prethodno omekšate u 50 ml vode. Mikserom izradite žumanjke i šećer, a zatim dodate brašno, 500 ml zagrijanog mlijeka i jabuke koje ste ocijedili. Pečete 20 minuta, a u međuvremenu izradite snijeg od bjelanjaka te ga premažete po tijestu nakon 20 minuta pečenja, a zatim pečete još 10. Po želji možete dodati i malo džema od marelica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....