Restoran Balon uskoro slavi 20 godina rada, a smješten je u mirnom zagrebačkom kvartu Prisavlje gdje je poseban užitak dugo uživati ljeti na predivnoj terasi, jednoj od najljepših u gradu. Dolaskom chefa Stipana Ilčića, koji vodi kuhinju Balona već nekoliko godina ovaj restoran je uhvatio val nove svježine i kontinuiteta u kvaliteti što je i razlog da je vrlo teško dobiti stol u večernjim terminima u bilo koje doba godine. Posebno pamtimo jako dobru juhu od goveđeg repa, tataki od tune, kremasti rižoto od volovskog repa i desert od kestena. Ilčić pametno slaže meni na način da brine o apsolutnoj iskoristivosti namirnica.
Ovo je prvi put da restoran Balon izlazi iz svojih restoranskih okvira, a u nedjeljnom Jutarnjem (27. studenog) otkrit ćemo sva jela koja će imati u svojoj adventskoj ponudi. Posebno se veselimo ovom gulašu od hobotnice s njokima (koštat će 62 kune), a iz restorana najavljuju kako će imati i neka vegetarijanska jela. Predstavit će se bez kerefeka od pjenica i emulzija čemu potpadaju brojni chefovi i restorateri čak i kad izlaze iz zadanih restoranskih okvira, već idu na prezentaciju lokalnih jela koji su integrirani u našu kulturu. Njihova kućica nalazit će se na terasi Oleander hotela Esplanade u sklopu lokacije Fuliranja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....