VODIČ KROZ PONUDU

Počelo je ljetno Fuliranje, evo što idućih tjedan dana možete pojesti i popiti na plaži u centru grada

Donosimo pregled ponude na ljetnom Fuliranju na zagrebačkom Strossmayerovom trgu

Ovog ponedjeljka, 22. srpnja, i službeno je na zagrebačkom Strossmayerovom trgu otvoreno Fuliranje Summer Sunset. Riječ je o, kako smo već pisali, ljetnom izadnju najpoznatijeg zagrebačkog gastro festivala, koje na vrući asfalt donosi (barem malo) morskog ugođaja. Trajat će do kraja tjedna, točnije do nedjelje, 28. srpnja.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

Ponuda hrane na Fulinarnje Summer Sunset festivalu je skromnija nego na klasičnom Fuliranju, ali za svakog se može naći ponešto. Osim hrani, puno pažnje posvećeno je i koktelima, ultimativnom ljetnom alkoholnom piću, pa su ovom prilikom na Strossmayerev trg stigle i već dobro uigrane ekipe barmena. Među njima nalazi se i ekipa iz zagrebačkog bara Landsky, koja je za ovu priliku osmislila koktele posvećene odmaralištima Stoimena u Crikvenici, Cvrčak u Dugoj Uvali, Zlatokrila na Velom Lošinju i Veli Jože u Savudriji. Cilj je, poručuju, svakim gutljajem posjetitelje odvesti na putovanje kroz nostalgične okuse prošlih vremena.

image
Sandro Sklepic/

Koktele pripremaju i ekipe iz Mojito&Corona Bara i Ginglebellsa, pa tako na ljetnom Fuliranju možete isprobati različite varijante Mojita, Palomu, Hugo i Aperol Spritzeve i druge klasične, ali i autorske koktele.

Od hrane nude se smash burgeri Instituta za burgere by Mate Janković, i to u nekoliko varijanti - Bacon Cheese, Onion Cheese i Pepper Cheese Smash. Njihovi burgeri inače su među boljima u gradu pa vjerujemo da, ako ste ljubitelji, s ovom opcijom ne možete puno pogriješiti.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

Chef Vedran Stojanac na svojoj kućici Oui Chef od Wheels priprema tjesteninu u kolutu sira, crni rižoto, a ako na Fuliranje svratite s ekipom, dobra opcija mogla bi biti plata s drniškim pršutom, domaćom kobasicom, pancetom, sirevima, maslinama i sourdough focacciom.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

U slučaju da ste više raspoloženi za azijsku hranu, na kućici Soho Sushi možete naručiti sushi ili Suhoritto, točnije sushi u formi buritta u nekoliko varijanti - s piletinom, tofuom i kozicama u tempuri. Nude i Premium Tempura Shrimp, Crispy Chicken Bowl te četiri vrste Mochi sladoleda.

Tu je i Tuk Tuk Express s Tikka Masalom i prženom korejskom piletinom te piletinom s čilijem i medom, a za one koji se žele zasladiti, na kućici Ice Crone nudi se sladoled u tijestu za kroasane u nekoliko okusa - čokolada, vanilija, jagoda, te kombinacija s komadićima i ganacheom od pistacija.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

Ponuda je, dakle, nešto skromnija nego što smo to navikli od ekipe koja organizira Fuliranje, ali ako vam ne smeta vrućina i uvijek radije birate piće na otvorenom, ovaj festival mogao bi vam se baš svidjeti. Otvoren je svakog dana od 12 do ponoći, ulaz je besplatan, a za svakodnevne novosti i ostale detalje zapratite Fuliranje Summer Sunset na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 21:52