POGLEDAJTE OVO!

Video u kojem istarske none rade pljukance hit je na popularnom Instagram profilu

 Pasta Grannies Youtube
U opisu videa koji ostavljamo u tekstu možete pronaći i cijeli recept za ovo jelo

"Pasta Grannies tim odlično se proveo na snimanjima u Hrvatskoj i Sloveniji prije dvije godine. Jedan od noviteta na tom putovanju za mene su bili i pljukanci pripremu kojih su za nas demonstrirale Neda i Loredana", stoji ispod objave koju je na Instagramu objavila autorica profila Pasta Grannies, inače jednog od najpopularnijih tog tipa, koji danas prati gotovo milijun korisnika te društvene mreže.

Autorica Vicky Bennison navela je i da su glavne akterice ovog videa, inače iz Vižinade, objasnile kako je u pitanju prilično jednostavna tjestenina, a potom se i ona sama uvjerila da, jednom kada se nauči položaj prsti i šake pri rolanju pljukanaca, cijela stvar postaje prilično jednostavna.

Dodala je i da su Neda i Loredana pljukance poslužile uz gulaš sa suhim rebarcima i kobasicom te kako bi se jedne zime svakako voljela vratiti u Istru i od Nede naučiti kako radi sušene kobasice koje su, dodaje, preukusne. U samom video receptu Neda objašnjava i način na koji se kobasice dobivaju u Istri.

Pasta Grannies projekt je koji je nastao kada je pokretačica Vicky Bennison istraživala talijansku kuhinju i shvatila kako se starinski recepti danas više ne prenose na mlađe generacije. Upravo je tako i došla na ideju da se baci u potragu za vrijednim bakama, zabilježi njihove tradicionalne recepte te ih s ostatkom svijeta podijeli na svojim kanalima. U sklopu svog projekta 2019. godine izdala je čak i kuharicu "Pasta Grannies".

Cijeli pripreme pljukanaca možete pogledati u nastavku, a na YouTube kanalu Pasta Grannies vas čekaju i brojni drugi video recepti koje je Bennison prikupila na svojim putovanjima Italijom i susjednim zemljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:01