OVO MORATE VIDJETI

TikTokerica kuha gulaš već 47 dana i totalni je hit, ljudi joj donose namirnice i dolaze kušati jelo

 Annierau Instagram/
Sve je počelo pretraživanjem pojma "perpetual stew", a razvilo se u nevjerojatnu priču

Annie Rauwerda, korisnica TikToka koja se krije iza profila Depths of Wikipedia, došla je na ideju da snimi pripremu gulaša koja traje čak 40 dana i, pogađate, njezini su videi vrlo brzo postali viralni. Prvi je objavila 7. lipnja, kada je počela kuhati svoj gulaš, a zatim sasvim iznenada privukla milijune korisnika koji su nastavili pratiti njezino putovanje. Na ideju je došla nakon što je na Wikipediji pronašla pojam "perpetual stew", što u doslovnom prijevodu znači beskonačni gulaš, a njezinu priču ovih su dana prenijeli i brojni veliki mediji poput The New York Timesa.

"Poznat je i kao vječna juha, lovački lonac ili gulaš, a u pitanju je jelo kod pripreme kojeg se sve namirnice koje se nađu ubacuju u lonac i kuhaju. Lonac se nikada ili jako rijetko prazni do kraja, a sastojci i tekućina se dopunjuju po potrebi", stoji u opisu jela perpetual stew, a zapravo je riječ o načinu pripreme kakav se primjenjivao nekada, kada se povrće i meso neprestano krčkalo na vatri i bilo dostupno većim grupama ljudi.

Stvar je otišla toliko daleko da su se ispred Rauwerdine kuće u Brooklynu počeli stvarati redovi, ljudi su počeli donositi svoje sastojke i ubacivati ih u lonac te dolazili kušati jelo. Danas se gulaš kuha već 47 dana, sedam dana dulje od prvotnog plana, a svi koji su zainteresirani pridružiti se druženju uz lonac, novosti mogu pratiti na službenoj stranici.

Na stranici Rauwerda također odgovara i na često postavljana pitanja pa je tako otkrila i kako je njezin gulaš veganski te kako ljudi koji donose namirnice mogu donijeti bilo što osim komada mesa. Također, navodi kako ljudi mogu donijeti i svoje piće, kruh, posuđe i žlice.

Na pitanje je li gulaš zapravo ukusan, odgovorila je kako to ovisi o danu kuhanja, a dodaje i kako je siguran za konzumaciju te ona sama, kada ljudi donose svoje sastojke, stoji pored lonca i kontrolira što se u njega ubacuje. Dodala je i kako bi bilo dobro da je povrće koje se donosi unaprijed nasjeckano, pa čak i prokuhano kako bi odmah bilo spremno za konzumaciju. U slučaju da posjetitelji donesu, primjerice, mrkvu ili drugo povrće kojem je potrebna dulja termička obrada, te će se namirnice u lonac ubaciti naknadno.

Na stranici se također mogu pronaći i njezini dnevnički zapisi od svakog dana koji su prilično zabavno štivo i prate zanimljiv razvoj događaja, a tu su i recenzije onih koji su gulaš probali.

"Ovaj gulaš promijenio je svaki aspekt mog života" i "Moj život može se podijeliti na dva razdoblja, prije ovog gulaša i nakon kušanja gulaša", samo su neki od komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 12:27