Rijetka prilika

Slavlje Međimurske kuhinje! Dva sjajna chefa zagrebačkoj publici predstavljaju okuse svog kraja

Malo je gostovanja na sceni kojima se toliko veselimo, kao što je dolazak Matije Bogdana i Marka Palfija u SOL tapas na hrvatski Mate Jankovića

Kada je krajem godine najavio sva buduća gostovanja u njegovu restoranu na glavnom zagrebačkom trgu, chef Mate Janković nije ni slutio kolike će bonkuloviće usrećiti tim vijestima, pogotovo jer je na popis uvrstio dva velika imena - Matiju Bogdana i Marka Palfija. Chefovi su to, kako je i vlasnik restorana SOL tapas na hrvatski lijepo primijetio, koji su posebno vrijedni za domaću gastro scenu.

image

Matija Bogdan

Berislava Picek/Cropix

"Oboje su Međimurci i jedino što je bilo logično je odati hommage Međimurskoj kuhinji. Ovakvu večer SOL još nikada nije radila i vrlo nam je bitno da što bolje predstavimo reinterpretirane tradicionalne okuse tog kraja i posebno nam je zadovoljstvo imati ih oboje u istoj večeri. Bogdan je godinama radio u jednom od najboljih restorana na svijetu, u poznatom londonskom The Ledbury 3*. Riječ je o jednom od najkompetentnijih (i najdarovitijih) hrvatskih chefova i jednim od rijetkih koji je kuhao godinama na 3* nivou. Palfi je također proveo period svoje karijere u The Ledbury. Rijetko kad smo vidjeli osobu koja kuha s više ljubavi i strasti od Marka Palfija. Ima vrhunsko nepce, radnu etiku i rijetko viđenu kreativnost. Riječ je o dva izuzetna chefa s jakim autorskim rukopisom", naglasio je inače vrlo kritičan Janković.

image

Marko Palfi

Berislava Picek/Cropix

ČITAJTE I: Spektakularna kreacija Petre Jelenić! Ovu tortu već vidimo kao dostojan slatki simbol grada Zagreba

Dečkima će se u kuhinji slatkim kreacijama priključiti i pastry chefica Petra Jelenić, koja će još jednom pokazati zašto je zovu najboljom hrvatskom slastičarkom.

"Petra je odlično shvatila zadatak i za tu prigodu kreirala slatki međimurski hommage", poručuju iz SOL-i.

image

Petra Jelenić

Mario Kučera

Ovo gostovanje, po cijeni od 60 eura po osobi, najavljeno je za srijedu, 19. veljače u dva termina - u 19 i u 20 sati, a kako je broj mjesta ograničen, a SOL tapas na hrvatski poznata po tome da ovakve večere brzo rasproda, ako mislite doživjeti ovu posebnu i rijetku priliku, ne razmišljajte dugo.

Karte su dostupne za kupnju putem Entrio sustava, a svim gostima opcionalno će biti ponuđen i wine pairing međimurskog vinara Davida Štampara.

Napomenimo na kraju kako iz restorana mole da, ako karte za večeru kupujete odvojeno, a željeli biste sjediti za istim stolom, o tome obavijestite restoran na broj 095 863 1777.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. siječanj 2025 19:54