Očevim stopama

Sin slavnog Jamie Olivera napisao kuharicu i snimio svoj prvu TV emisiju

Trinaestogodišnji Buddy Oliver od malih nogu prati očev rad u kuhinji

Poznati britanski kuhar Jamie Oliver ima razloga biti ponosan. Osim što mu ovu jesen izlazi nova kuharica Simply Jamie: Fast & Simple Food, upravo je svijetlo dana ugledala i prva kuharica njegova 13-godišnjeg sina, Buddyja Olivera Let’s Cook!

image
Press
image
Press

No, to nije jedini način na koji je dječak krenuo očevim stopama - 10. srpnja izlazi i njegova kulinarska tv emisija Cooking Buddies koju je snimio za BBC, a u sklopu koje ugošćuje prijatelje i drugu djecu. Koncept emisije je da Buddy svojim mladim gostima sprema jednostavna jela koja lako mogu i sami rekreirati, dok oni Buddyju pokazuju koje vještine posjeduju, bilo da je riječ o košarci, klizanju ili nečem trećem, a ta simpatična razmjena osvajat će srca gledatelja u čak deset epizoda emisije.


image
Press

To je iskustvo iznjedrilo i Buddyjevu prvu kuharicu, napisanu za početnike u kuhinji bilo koje dobi. Pritom je cilj najmlađima pomoći izgraditi samopouzdanje u kuhinji kroz ukusnu hranu u kojoj može uživati ​​cijela obitelj. Među receptima koji se u kuharici nalaze su oni za jela koja većina djece obožava, od mesnih okruglica i špageta, preko hamburgera pa do čokoladnog kolača iz mikrovalne pećnice.


image
Press

"Buddy je bio moja sjena u kuhinji otkako je bio malen i uvijek je kuhanje smatrao pravom avanturom. Kao tata koji kuha, bilo mi je veliko zadovoljstvo gledati i biti dio njegovog putovanja u učenju novih vještina i kuhanju novih jela.....A sada je izdao vlastitu kuharicu koja pokazuje da nikad niste premladi da počnete raditi nevjerojatne stvari, zaglaviti u njima i usput se pošteno nasmijati", podijelio je svoj ponos Jamie Oliver u objavi na svom Instagram profilu, uz dirljive fotografije sa sinom, snimljene tijekom njegove 25-godišnje kulinarske karijere. Kuharica Buddy Olivera može se naručiti preko Interneta za cijenu od 26 eura.

image
Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 21:45