Za specijaliziranu trgovinu Francuske delicije - Voilà, smještenu na adresi Ozaljska ulica 13 u Zagrebu, sigurni smo, već ste čuli. No, jeste li znali da Dora Zane i Quentin Lacointa, vlasnici Voilà, a odnedavno i malog bistroa Koncept Mlinček nude i catering? U kratkom razgovoru s Dorom otkrili smo kako su na ideju došli, što su sve spremni pripremiti kada od njih naručite catering za rođendan ili neko posebno slavlje i druge detalje koji bi vas, ako volite dobre sireve, slane pite i vino, mogli itekako zanimati.
"Kada smo se moj suprug Quentin i ja odlučili vjenčati, tražili smo catering koji će za naše goste pripremati hranu. Bili smo šokirani cijenama i hranom koja se po cim cijenama nudila i već tada, 2021. godine, počeli smo razmišljati da sami krenemo u taj posao. Nama je tada doslovno bilo jeftinije platiti avion i smještaj za dvoje ljudi koji su došli iz Francuske pripremati hranu nego uzeti dobar catering u Hrvatskoj. Otvorili smo potom Koncept Mlinček, a onda se bacili i u planiranje ponude za naš catering. Sve što smo osmislili namijenjeno je prije svega gurmanima koji cijene kvalitetnu hranu, vole nešto drugačije, s francuskim štihom", rekla nam je Dora.
Objasnila je kako ponuda varira, ovisno o željama klijenata, ali da većina uglavnom naručuje sireve, kojih u svom dućanu nude čak 40-ak različitih vrsta, zatim pačje paštete, foie gras, a rade i jela kao što su salate, vegetarijanski namazi, domaća pileća pašteta, roast beef i druga pečenja, quicheove, mini sendviče i druge male zalogaje...
"Dosta smo fleksibilni, pričamo s klijentima i što će se na stolu naći ovisi o vrsti eventa. Još smo dosta mali pa ne radimo sada neke prevelike evente, ali imali smo nekoliko klijenata koji su tražili catering za poslovne domjenke i ispalo je super. Što se tiče hrane, nemamo nekih posebnih ograničenja i uglavnom sve možemo nabaviti. Imali smo nedavno upit za goluba, kojeg nemamo na skladištu, ali znamo od kojeg dobavljača u Francuskoj ga možemo nabaviti. Imamo jako dobru mrežu kontakata tako da, ako nam se javi na vrijeme, lako ćemo doći do nekih proizvoda", dodala je Dora Zane.
Smatra kako je glavna odlika cateringa koji je pokrenula sa suprugom Quentinom zapravo dobra vrijednost za novac te kako su već u startu krenuli od toga da ne žele naplaćivati nešto što ne rade dobro ili naplaćivati nešto skupo samo kako bi zaradili.
A kako cijela stvar zapravo funkcionira?
"Naručitelj nam dva tjedna unaprijed javlja kakav će biti catering, hoće li biti za, recimo, 50 ili 100 ljudi, a mi se onda bacamo na planiranje. Na mjesto događaja sve dovozimo gotovo, već pripremljeno. Za sada se fokusiramo samo na hladna jela, ali u budućnosti nam je svakako želja da poslužujemo i topla. Neki naši favoriti su patka s datuljama, pečenja, sendviči, paštete, zapečeni camembert s češnjakom, quicheovi i plate sireva, a u našem dućanu imamo i jako dobru selekciju francuskih vina pa i to možemo osigurati u sklopu cateringa", objasnila je Dora.
Na kraju nam je otkrila i kako cijene ovise o količinama, no kako, primjerice, quiche za 8 do 10 osoba košta 20 eura, pola kilograma pileće paštete za 15 osoba je 30-ak eura, a cijena za platu sireva ovisi o broju sireva koji se na njoj nalaze, od 5 do 12. Više detalja o cateringu i samoj Francuske delicije - Voilà specijaliziranoj trgovini potražite na njihovim društvenim mrežama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....