U posljednje je vrijeme Instagram prepun fotografija pekarskih hibrida, neobičnih čokolada, zanimljivih napitaka i, pod zadnje, pizze na mlincu iliti mlinzze. Sastavili smo kratku listu neobičnih hibrida/namirnica koje možete kušati u Zagrebu.
MlinZZa, BABA by RougeMarin, prolaz Harmica
Radi se o mlincu koji pred vama valjaju na mašinu za tjesteninu te ga bacaju na užarenu plohu. Nadijevaju ga zatim različitim nadjevima koji su poprilično bogati. Mi smo uspjeli probali BABU Vlajnu sa pestom, pršutom (koji režu pred vama), maslinama, cherry rajčicama i prepečenim sirom škripavcem. Veličina je dovoljna za dvije osobe, a ovi smo mlinzzu platili oko pedesetak kuna. Sigurni smo da će turistima ovaj lokal biti zanimljiv, a oni koji žele probati nešto novo ne bi trebali zaobići najpoznatiji zagrebački prolaz.
Dansko pecivo od kombinacije startera i kvasca, Bread Club, Trešnjevka
Hrskava peciva zlatne boje od lisnatog tijesta omiljeni su doručak mnogih, a u novootvorenoj pekarnici Bread Club se može kušati ono od kiselog lisnatog tijesta. Nadijevaju ih pastry creamom, marmeladom (limun i jagoda) i listićima mente.
Brafna, Bagel & Lobster Barr, Jurišićeva ulica
Još jedan pekarski hibrid (uz cruffin i cronut), kombinacija bagela i krafne. U ponudi imaju brafnu punjenu lemon curdom s preljevom od pistacija i posipom od meringe i korice naranče te Peanut butter & jelly brafnu s namazom od kikirikija, džemom od borovnica s glazurom od čokolade i kikirikija.
Ruby čokolada, Choco Box by Bolero, Oktogon
Ružičasta se čokolada na policama Velike Britanije mogla pronaći prije gotovo godinu dana, a razvila ju je tvrtka Barry Callebaut, najveći svjetski proizvođač kakaa. U Zagrebu ovu čokoladu možete pronaći u Oktogonu, lokalu koji vode čokolatijerke Marina Čulo i Diana Raspudić, a koje se izradom pralina bave preko 10 godina. Pripremaju prvenstveno praline, ali ovdje možete kupiti i ružičastu čokoladu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....