Ako svinjski kotlet pržite samo s jedne strane, meso će se manje sušiti. Na stranu koju pržite dodajte prstohvat smeđeg šećera kako biste osigurali karamelizaciju i okus.
Prvo, kupite tanko izrezane svinjske kotlete. Obrišite meso kuhinjskim ručnikom kako biste uklonili sav višak vlage. Ako u njima ostane previše vlage, meso će se pariti, a ne pržiti. Meso začinite sa soli i paprom s obje strane. Zatim jednu stranu pospite s prstohvatom šećera. Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte kotlete na ulje, na onu stranu na koju ste stavili šećer. Pecite, tresući tavu, oko pet minuta dok se jedna strana kotleta dobro ne karamelizira.
Okrenite kotlete i smanjite vatru na laganu. S druge strane meso pecite oko 1 minutu. Maknite tavu s vatre i pustite meso da odmori u tavi oko 10 minuta.
Dok svinjetina odmara, vrijeme je da pripremite umak. Pomiješajte 1 žličicu naribane limunove korice, 2 žličice limunovog soka, 1 žličicu Dijon senfa, 1 žličicu suhog origana, 1 ribani češanj češnjaka, 1/4 žličice mljevenog kumina i pola žličice šećera. Sve dobro promiješajte. Polako dodajte 50 ml maslinovog ulja miješajući sve sastojke. Dodajte šaku sjeckanog korijandera te začinite soli i paprom.
Oko pola dressinga stavite na pladanj. Na njega stavite svinjske kotlete. Zatim ostatak dressinga pomiješajte s umakom od pečenja mesa i sve prelijte na svinjske kotlete.
Svaki komad umočite u divan umak i uživajte u savršeno sočnim svinjskim kotletima!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....