SHUTTERSTOCK
prepoznajte li ih

Terapeutkinja otkrila osam specifičnih znakova da ste u posebnoj vezi koja doista može potrajati

U dobroj vezi partneri izvlače ono najbolje jedno iz drugoga


Da vas netko pita što je za vas kvalitetna veza, što biste odgovorili? I ne, pritom ne mislimo da stavite roze naočale, nego da gledate iz stvarne perspektive u kojoj živite. Unatoč fazama, od početnog zanosa i idealiziranja do pokazivanja pravog sebe, zdravu vezu najviše ćemo doista prepoznati po međusobnim radnjama i ponašanjima. Prema terapeutkinji Brittney Lindstrom sljedećih osam znakova upućuju na to da je vaša veza zdrava i da će takva još dugo ostati.

1. Njihovi prijatelji su i vaši

Znate onu izreku, veze dođu i prođu, ali prijatelji ostaju. Dio veze prema tome svakako znači i provođenje vremena s prijateljima. Vrijeme kada je vaš partner spreman upoznati vas sa svojim društvom, veliki je korak. Štoviše, kada ti prijatelji postaju i vaši, to doista nešto znači i govori o kvaliteti veze.

2. Nasmijavate jedno drugo

Često ga podcjenjujemo, a toliko toga dobrog nosi sa sobom. Smijeh ne samo da veseli pojedinca već diže pozitivnu atmosferu svih uključenih. Taj dobar osjećaj veselja tijelo ni na koji način ne može sakriti. Vaše neverbalne geste to svakako odaju. Kada u vezi možete iskreno nasmijati jedno drugo, to je znak kvalitete.

3. Vaši argumenti su konstruktivni

Ipak, nemojmo se zavaravati da zdrava veza znači onu filmsku. Nipošto. Svađe su dio svakog para. Ipak, razlikujemo dobre od onih loših. Ako je rasprava konstruktivna i donosi zaključke iz kojih oboje učite umjesto manipulacija i niskih udaraca, to je još jedan znak veze čiji su temelji građeni na čvrstom terenu.

4. Dobro vam je i kad ništa ne radite

Od jedan do pet, koliko vam je neugodno kad u društvu nastane tišina? Jeste li osoba koja će reći bilo što samo da se prekine taj trenutak? Zdrava veza je ona u kojoj se osjećate dobro uz svog partnera i onda kada zavlada savršena tišina.

image
SHUTTERSTOCK

5. Zbog njih želite biti bolja osoba

U toksičnim vezama, partneri imaju tendenciju jedno u drugome izvući najgore kvalitete, međutim, kvalitetna veza ima suprotan efekt u kojem jedno iz drugog izvlačite ono najbolje. Međusobno se potičete u rastu i stvaranju bolje verzije sebe.

6. Zahvalnost

Parovi čija je veza čvrsta će unatoč nizu godina provedenih zajedno i dalje njegovati ne samo lijepe riječi, već i djela. Ne samo da će verbalno izražavati zahvalnost već će je pokazivati i malim gestama ljubavi poput zagrljaja, cvijeća i ostalog.

7. Dodiri koji znače

Poljupci, zagrljaji, držanje za ruke, maženje i više. Sve su ovo geste koje ukazuju na kvalitetu veze. Intimnost nije samo u fizičkom činu nego i emocijama, ranjivosti, otvorenosti i iskrenosti.

8. Razgovarate o budućnosti

Konačno, jedan od najvećih znakova da ste u vezi koja može potrajati je kada znate da vi i vaš partner imate zajedničku budućnost. Primijetit ćete da partner stalno govori o vama i vezi što se odnosi na budućnost. Važan ste dio njegovog života i planova koje želi dijeliti s vama.

Linker
03. svibanj 2024 15:03