Pet znakova da je vaš partner sebičan u seksu
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
jeste li među njima

Ovo je jedan od težih prekršaja u krevetu, a mnogi nisu ni svjesni što zapravo rade svom partneru

Dobra vijest je da to možete promijeniti, bolje osluškivati partnerove potrebe i samim time imati bolji seks

Sebičnost u krevetu je, složit će se mnogi, jedan od težih prekršaja u krevetu. Druga strana je zbog takvog ponašanja nerijetko frustrirana i definitivno nezadovoljna. Dobar znak da vam je partner sebičan u krevetu jest kad je usredotočen samo na postizanje vlastitog orgazma. No nije uvijek lako procijeniti je li partner sebičan u seksu ili ste možda vi ta koja je sebična. Na primjer, obuzeti uzbuđenjem i blizu vrhunca, možda i niste svjesni da ne pružate partneru ono što je njemu potrebno da bi postigao orgazam i osjećao jednaki užitak kao i vi. Dobra vijest je da to možete promijeniti, bolje osluškivati partnerove potrebe i samim time imati bolji seks, odnosno seks u kojem ćete oboje uživati jednako. Ako je on taj koji je sebičan, naučite to prepoznati, a onda ga otvoreno pitajte o tome.


1. Vi radite sav 'posao'

Ako primate oralni seks svaki put kad vodite ljubav s partnerom, ali ne nudite isto, moguće je da ste previše usredotočeni na vlastiti užitak te da partnera ostavljate bez onoga što je njemu potrebno. Isto vrijedi i ako ste vi ona koja ne uzvraća.

- Da je vaš partner sebičan u krevetu, možete sa sigurnošću znati ako samo leži i očekuje da vi poduzmete sve kako biste stvorili erotičnu atmosferu - smatra seksologinja i seksualna terapeutkinja Jenni Skyler. Za sebičnog partnera je tipično da se previše ne trudi oko dodira te jednostavno očekuje da se onaj drugi više trudi. U svakom slučaju, kad primijetite da se vaš partner ne trudi u seksu jednako kao vi, vrijeme je da o tome porazgovarate. Neovisno o uzroku sebičnosti, važno je izreći za čime imate potrebu, a to ne dobivate.


2. Predigra? Rijetko

Postoji vrijeme i mjesto za seks na brzaka, koji može biti vrlo zabavan i uzbudljiv, no ako predigra redovito izostaje, to može značiti da želite što prije doći do krajnjeg cilja bez uživanja u samom procesu.

- Da je vaš partner sebičan u seksu možete sa sigurnošću znati ako ga ne zanima u čemu vi uživate, već radi po svom ne provjeravajući jeste li vi s tim zadovoljni - kaže Skyler. Najbolji način da riješite takvu situaciju je da budete direktni prema partneru i da ga pitate zašto ignorira vaše zahtjeve i zašto uvijek žuri i sve radi po svom, a da nikada ne pita za što ste vi raspoloženi.


3. Kad kažete što želite, nailazite na otpor

Još jedan znak da je vaš partner sebičan u seksu je kad ne prima dobro bilo kakav feedback s vaše strane.

- Obično će na vaše zahtjeve ili na feedback reagirati zauzimajući obrambeni stav ili s ljutnjom, što je često posljedica njegove nesigurnosti, no u vašim očima to je čista sebičnost - objašnjava Skyler. Ako ste vi ta koja nije otvorena za feedback, zapitajte se što vas sprečava da budete otvoreniji za partnerove sugestije. Moglo bi pomoći da o feedbacku razmišljate kao o prilici da seks učinite uzbudljivijim za oboje. Feedback je, po mišljenju stručnjaka, poput lubrikanta za seksualno zadovoljstvo.


4. Usredotočen je samo na ono u čemu sam uživa

Neke su osobe sklonije eksperimentiranju u seksu od drugih, no ako vam je stalo do partnera i podržavate njegovu znatiželju kad je riječ o seksu, pokušajte i sami proširiti svoje granice tako da se još uvijek osjećate ugodno, a da osjetite i draž nečeg novog. Zatvaranje pred novim vas može dovesti do toga da se suzdržavate od nečega u čemu biste možda mogli uživati i u čemu bi vaš partner želio uživati s vama. Seks bi trebao biti zajednički užitak. Ako niste sigurni kako vam ide, pitajte partnera kako možete biti bolji i radite na tome zajedno, a potom mu pokažite kako brzo učite. Isto vrijedi i za vas ako ste vi ona koja je sebična u seksu.


5. Smatra da ima pravo na seks

Možete znati da je vaš partner sebičan u seksu kad smatra da ima pravo na različite seksualne aktivnosti umjesto da shvati da je tu riječ o suradnji između vas dvoje. Također, tu se ubrajaju i situacije kad partner inzistira na seksu onda kad vi niste raspoloženi za to. No, može se dogoditi i obratno, da se vi ili vaš partner povučete posve i isključite iz seksa, što je također sebično jer se radi o tome da netko ne pokazuje želju da održi seksualni život aktivnim i kvalitetnim. Treba pronaći zlatnu sredinu i zajedno raditi na tome da postignete bliskost i budete pažljiviji u osluškivanju potreba onog drugog.

Linker
09. svibanj 2024 14:00