SHUTTERSTOCK
zanimljivo istraživanje

Kako žene doživljavaju frajere samo na temelju njihovih penisa? Bome ćete se iznenaditi, mi jesmo

Muškarci s velikim penisima i podšišanim stidnim dlakama smatraju se otvorenijima za nova iskustva, dok se oni s manjima doživljavaju kao neurotični

Kad je u pitanju veličina penisa svaki će muškarac reći „što veći to bolji”. A nova studija sugerira da bi to mogla biti istina - barem u smislu percipirane osobnosti. Naime, istraživači sa Sveučilišta New Mexico Highlands istražili su kako ljudi percipiraju muške osobnosti samo na temelju njihovih penisa i došli su do zaključka da se muškarci s velikim penisima i urednim stidnim dlakama smatraju privlačniji i otvoreniji za nova iskustva, dok se oni s manjim penisom smatraju neurotičnijima. Sudionicima istraživanja pokazali su fotografije 24 penisa koji se razlikuju po opsegu, duljini i stidnim dlakama te se tražilo da ocijene osobnost vlasnika penisa samo na temelju njegova izgleda.

- Ovo istraživanje pokazuje da izgled genitalija može pridonijeti društveno dijeljenim implicitnim teorijama o ljudima, bez obzira na to odražavaju li ti dojmovi pravu osobnost osobe koja se procjenjuje - napisali su istraživači u svojoj studiji, objavljenoj u časopisu Sexuality & Culture. Tim na čelu s Thomasom R. Brooksom istraživanje je pokrenuo nakon što je pandemija natjerala ljude da se više okrenu digitaliziranim sadržajima i online upoznavanjima.

Korisnici aplikacija za upoznavanje vjerojatno znatno više gledati seksualno eksplicitni materijal potencijalnih partnera prije fizičkog sastanka, a ovo je istraživanje imalo za cilj istražiti koje dojmove ispitanici imaju nakon što pogledaju sliku penisa, a da njegovog vlasnika uopće ne poznaju.

U istraživanju je 106 sudionika (80 posto žena) ne temelju fotografija penisa trebalo odgovoriti na 11 pitanja:

1. Ovo je prototip /stereotipni penis.

2. Ovo je atraktivan penis.

3. Ta je osoba seksualno aktivna.

4. Ta bi osoba bila dobra u krevetu.

5. Ta osoba je ekstrovertirana, entuzijastična.

6. T a osoba je pouzdana, samodisciplinirana.

7. Ta osoba je tjeskobna i lako se uznemiri.

8. Ta je osoba otvorena za nova iskustva.

9. Ta osoba je suosjećajna, topla.

10. Bi li ta osoba bila aktivni član u seksu ili bi pasivno ležala u seksu?

11. Što mislite, koliko je seksualnih partnera ta osoba imala?

Što se tiče duljine, kratki penisi bili su povezani s više neuroticizma, dok su muškarci s dugim penisima smatrani privlačnijim, seksualno aktivnijim, boljim u krevetu, ekstrovertiranijim, savjesnijim i otvorenijim za nova iskustva. Kada je riječ o obimu, muškarci s uskim penisima opisani su kao više neurotični. Nasuprot tome, za one sa širokim penisima smatralo se da su seksualno aktivniji, bolji u krevetu, otvoreniji za nova iskustva, više zadovoljniji i da su imali više seksualnih partnera. Konačno, čini se da je, kada je riječ o stidnim dlakama, penisi s ošišanim stidnim dlakama percipirani su kao prototipniji i privlačniji. Međutim, iako se smatralo da su savjesniji, nisu se značajno razlikovali od onih koji potpuno briju stidne dlake.

Sve u svemu, nalazi sugeriraju da se o muškarcima mogu formirati dojmovi isključivo na temelju njihovih penisa.

- Iako je većina istraživanja dala prednost slikama lica i biografijama potencijalnih partnera, sadašnji nalazi čine korak dalje kako bi istražili kako slike penisa mogu pridonijeti holističkoj percepciji osobe unutar digitalnih prostora - rekli su istraživači koji se nadaju da će se provesti daljnje studije.

Već je jedna ranija studija iz 2016. godine pokazala da žene preferiraju veći penis za seks za jednu noć nego za dugoročnu vezu. Dr. Nicole Prause, neuroznanstvenica s UCLA-zatražila je 75 žena da odaberu dva idealna penisa između njih 33 (isprintanih u 3D printu) - jedan koji bi preferirala za vezu samo za jednu noć i jedan za dugoročnog partnera. Samo za jednu noć, prosječni ideal bio je 16 centimetara duljine u erekciji, a 12 cm u opsegu, što je veće od prosječnog penisa u erekciji. Ali suprotno vjerovanju, ta je studija velikom većinom pokazala da, iako žene preferiraju nešto veće od prosječnih penisa, više se bave obimom.

- Znanost je dosljedno pokazivala da je obim jači prediktor ženskih preferencija i zadovoljstva - rekla je dr. Prause.

Linker
18. travanj 2024 08:26