SHUTTERSTOCK
dežurna ordinacija

Stalno ste umorni i pospani? Vrijeme je da provjerite hormone štitnjače

Što možemo napraviti kod pada energije i manjka koncentracije

Imam problem s pospanošću i veći dio dana sam umorna. Većinu vremena kao da nemam snage nizašto, nebitno je li spavam pet ili devet sati. Budim se još umornija. Osjećam pad energije i manjak koncentracije i često imam problema s niskim tlakom. Doslovno nemam snage za normalno funkcioniranje, što me dodatno ubija jer imam jako puno obaveza. Koje bih pretrage trebala napraviti? Krvnu sliku sam radila prije mjesec dana i bila je u redu.

  • Lara U., Karlovac

Odgovara prim. dr. Slavko Lovasić, spec. opće i obiteljske medicine

Kronični umor i pospanost vrlo često možemo pripisati disfunkciji štitne žlijezde. Speciičnim laboratorijskim testovima mogu se provjeriti hormoni štitnjače i prema nalazu započeti liječiti.

I dugotrajno toplo vrijeme može povremeno izazivati dodatni umor, a povremeno izmjereni niski krvni tlak reguliramo povećanim unosom tekućine i kontinuiranim kretanjem (tjelovježbom).

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
24. travanj 2024 16:31