SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Nakon korone mi jako opada kosa, hoću li potpuno ostati bez nje?

Oporavak kose, uz liječenje, očekuje se za otprilike pola godine do godinu

Prije nekoliko mjeseci primijetila sam naglo i pojačano ispadanje kose. Kosa mi se jako prorijedila pa me uhvatio strah da ću ostati potpuno bez nje. Može li to biti posljedica preboljenog covida-19?

Kruna Š., Dubrovnik

Odgovara doc. dr. Ana Bakija-Konsuo, dermatovenerolog:

"Difuzno ispadanje kose ili efluvij nastaje kao posljedica nekog štetnog utjecaja na organizam kao što je stres, porod, neka bolest, gladovanje ili dijeta, neki lijekovi i sl. Pojačano ispadanje kose moguće je i nakon preboljene infekcije, i to nakon nekoliko mjeseci, što vrlo često vidimo u našim ordinacijama. Ne morate se bojati, oporavak kose, uz liječenje, očekuje se za otprilike pola godine do godinu. Savjetujem vam da se svakako javite svom dermatologu koji će iz anamneze i laboratorijske obrade pokušati doznati što je uzrok te prema nalazima odrediti terapiju."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
25. travanj 2024 15:03