SHUTTERSTOCK
čudesno mjesto

Što mislite - ima li šanse za kreiranje raja na zemlji?

Zapravo već je tu, samo mu svatko od nas treba otvoriti svoja unutarnja vrata

Kako se vama čini, može li ovaj naš planet postati čudesno i rajsko mjesto? Zapravo, naša Zemlja već jest čudesna, vjerujem da se oko toga svi možemo složiti. Ali uz razne vijesti negativnog predznaka koje nam stižu sa svih strana, tu njezinu čudesnost je lako previdjeti i zanemariti i lako je izgubiti vjeru da stvari mogu postati puno bolje.

Protekli sam vikend provela na jednoj vrlo posebnoj radionici. Moj način kako idem kroz život je da puštam srcu i tijelu da mi pokazuju put. I kad to dvoje zajednički kaže: "Ovamo MORAŠ ići!", ja idem. Već dugo nisam bila na nekoj radionici, ali ova me jasno i jednostavno pozvala pa sam bez razmišljanja rekla da.

Što je još istinsko i stvarno u vašem životu?

Voditeljica radionice, Biljana (QUAAN) je Makedonka koja živi na Novom Zelandu. Kako moje srce osjeća neku posebnu povezanost i s Makedonijom i s Novim Zelandom, već me ta vibracija odmah privukla. A Biljana je zaista posebna žena - vrlo topla, vedra i jednostavna, a istovremeno i biće s vrlo jasnom misijom - podizanja vibracije našeg planeta.

Od petka do nedjelje Biljana nas je vodila kroz jedno pomalo ‘nezemaljsko‘ iskustvo, a ja vam od svega toga danas želim prenijeti dvije jednostavne misli.

Prva je ova: Zemlja na kojoj smo do sada živjeli pružala nam je iskustvo dualnosti - svih vrsta podjela, od kojih je najbitnije bilo naše dijeljenje stvari, ljudi i događaja na ‘dobre‘ i ‘loše‘, iako zapravo nikada ne možemo znati je li nešto zaista dobro ili loše. Na drugačijoj Zemlji koja se sada polako začinje, ponovno se povezujemo s osjećajem jedinstva i harmonijom Univerzuma i jedina podjela koja je u ovom trenutku bitna je prepoznavanje što je istinsko, a što nije. Ja bih rekla - i što je stvarno i istinski važno, a što nije. Biljana to naziva istinom i iluzijom. I objašnjava kako ćemo ih razlučiti:“Ono što je iluzorno može se pokvariti ili propasti, ono što je istinsko ne može.“

Razmislite načas o ovoj rečenici. Ona se može odnositi na jako puno životnih aspekata. Od toga da je sve materijalno u našem životu puno više iluzorno nego istinsko do toga da se mogu pokvariti samo iluzorna prijateljstva, a prava nikad ne. Pa se upitajte - što je još istinsko i stvarno u vašem životu? Što je to što se ne može oštetiti ili propasti? Ja bih rekla - sve prave i istinske ljubavi, vaša kreativnost i inspiracija, toplina koju možete pružiti, sloboda duha koja vam istinski pripada. Vi dodajte što vam još dolazi. Upravo sve to bi nam trebalo biti najvažnije, svaki dan.

Iskrena ljubav

Nedavno sam bila na jednom lijepom vjenčanju - ženio se sin naših prijatelja za svoju dugogodišnju djevojku. To dvoje mladih osjećala sam posebno bliskima jer su oboje ponekad s nama igrali badminton pa sam ih imala priliku bolje upoznati. Gledajući ih tako u crkvi pred svećenikom, kako stoje držeći se za ruke i osjećajući istinsku dobrotu, ljubav i podršku koja je strujala iz te ruke u ruku, dirnuta i sa suzom u oku sam pomislila:“Ostavit ćemo svijet u dobrim rukama!“ Ono što je istinsko i doista bitno - iskrena ljubav, nije se izgubilo u bespućima današnjih tehnologija, još je tu - živo i svjetleće. A to isto sam osjećala i kasnije na večeri, dok je mnoštvo mladih plesalo i radovalo se. Mladi i dalje znaju i osjećaju ono što je istinski bitno.

Druga stvar koju vam želim prenijeti (zapravo vas podsjetiti) je nešto što već sasvim sigurno znate, a to je da bismo se svi trebali prestati baviti (razmišljati, razgovarati i emotivno se angažirati) stvarima koje nas ljute i smetaju u ovom svijetu. I umjesto toga što više razmišljati i razgovarati o svijetu kakav bismo željeli kreirati. Jednostavno, kad vaše misli krenu u smjeru nerviranja oko bilo čega, zaustavite se i zamislite da te misli odbacujete u jedan veliki ambis. I zatim odlučite i recite si na glas da ćete danas biti u svojoj najvišoj vibraciji, kao najbolja verzija sebe - danas i svaki dan.

Zamislite kako bi to bilo da svatko od nas od danas posvećuje puno više pažnje onome što je istinsko i doista bitno, da nastojimo biti najbolja verzija sebe i da se naše misli i akcije bave kreiranjem zaista lijepog, skladnog i radosnog svijeta - onoliko koliko je trenutno u našoj moći. Čudesan i rajski planet je upravo za takav mali trud udaljen od nas. Zapravo već je tu, samo mu svatko od nas treba otvoriti svoja unutarnja vrata.

Linker
25. travanj 2024 16:00