promo

CIHT 2023: domaći i svjetski stručnjaci predstavit će nove trendove u zdravstvenom turizmu

Zdravstveni turizam je važan sektor u globalnoj turističkoj ponudi, a njegova popularnost neprestano raste.

Hrvatska ima dugogodišnju tradiciju pružanja zdravstvenih usluga, prvenstveno zahvaljujući povoljnoj klimi, prirodnim ljekovitim činiteljima i velikom broju uspješnih zdravstvenih ustanova.

S ciljem prezentiranja, informiranja i istraživanja najnovijih trendova i inovacija u području zdravstvenog turizma u Crikvenici se uskoro održava 11. Crikvenica International Health Tourism konferencija (CIHT 2023).

image

Konferencija

MARINO KLEMENT

HOTEL MIRAMARE 26.-27.10.2023.

Svjetski i domaći stručnjaci iz zdravstvenog turizma okupit će se na 11. Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT) koja će se 26. i 27. listopada, u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, održati u Hotelu Miramare u Crikvenici. Ove će godine crikvenički hotel premijerno postati mjesto susreta eminentnih predavača iz područja zdravstvenog turizma.

TEME KONFERENCIJE

Koji su potencijali daljnjeg razvoja zdravstvenog turizma Kvarnera, ali i cijele Hrvatske, na koji način umjetna inteligencija može unaprijediti poslovanje u domeni zdravstvenog turizma, zašto je šumska kupka sve popularnija u sklopu zdravstvene turističke ponude, samo su neke od brojnih tema ovogodišnjeg CIHT-a. Svoja iskustva i znanja podijelit će čak 15 predavača iz 7 različitih zemalja. Dvodnevna konferencija je podijeljena u četiri tematska bloka:

1. Suradnja klastera

2. Tehnologije i zdravstveni turizam

3. Razvoj i unaprjeđenje zdravstvenog turizma u RH

4. Turizam i zdravlje

image

promo

Raznovrsna predavanja uglednih stručnjaka internacionalne i domaće scene obogatit će panel rasprave. Ove godine neki od panelista bit će: Iztok Altbauer, predsjednik udruženja slovenskih prirodnih lječilišta (SSA), Lejla Pock, direktorica Human Technology Clustera – Styria iz Graza, Anandaraman Sharma, voditelj Odsjeka za panchakarmu prestižnog indijskog instituta- All India Institut of Ayurveda, Paula Wilson, viša direktorica savjetovanja za vodstvo, upravljanje i poslovne rizike u tvrtki VMarsh i Simone Zagrodnik, predsjednica EHTTA (Udruženja europskih povijesnih termalnih gradova). Bit će tu i predstavnici Ministarstva zdravstva, kao i Ministarstva turizma i sporta koji će prezentirati nove zakonske okvire i modele financiranja u zdravstvenom turizmu kao posebnom obliku turizma.

Ove se godine očekuje da će konferenciji prisustvovati više od 200 domaćih i inozemnih sudionika.

VELIKO PRIZNANJE

CIHT objedinjava zdravlje, turizam, marketing i znanje, a iz godine u godinu raste kvantitativno i kvalitativno. „Turistička zajednica Grada Crikvenice je 2013. godine pokrenula konferenciju uz suorganizatora Thalassotherapiju Crikvenica, povodom obilježavanja 125 godina organiziranog turizma, ponajprije iz dvaju osnovnih razloga. Prvo, da se skrene pažnja i osvijesti važnost svih potencijala te da se podsjeti javnost na to da je Rivijera Crikvenica destinacija zdravlja s brojnim komparativnim prednostima, ljekovitom prirodom i vrhunskim zdravstvenim uslugama. Drugo, da se potakne što intenzivnije i kvalitetnije povezivanje dionika unutar destinacije, pogotovo zdravstvenih ustanova s turizmom. Uzmimo u obzir da je zdravstveni turizam temelj turističkog razvoja Crikvenice." – objasnila je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.

image

Marijana Biondić

CIHT konferenciji se u suorganizaciji 2015. godine priključuje Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera. „Konferencija pomaže u brendiranju ne samo Kvarnera, već i Hrvatske kao destinacije raznolike turističke ponude koja udovoljava potrebama različitih profila turista. Rastuća posjećenost konferencije kroz godine dodatno pokazuje potrebu da se raspravlja o strategiji razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj." – istaknuo je Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

image

dr. Vladimir Mozetič

DAMIL KALOGJERA

Važnost CIHT-a prepoznata je i od strane dvaju ministarstava - Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva zdravstva. Oni je podržavaju dugi niz godina, a ove joj godine potvrđuju status najznačajnije konferencije toga tipa u Republici Hrvatskoj s internacionalnim karakterom. Partneri konferencije su Hrvatska turistička zajednica, Jadran-galenski laboratorij d.d., Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora i Primorsko-goranska županija.

PRIJAVE

Konferencija će postaviti nove trendove u zdravstvenom turizmu i potaknuti sudionike da razmišljaju izvan okvira.

Ako ste stručnjak iz područja zdravstva, medicine, turizma ili marketinga, ovo je događaj koji se ne propušta.

Vidimo se 26. i 27. listopada 2023. na jednoj od najvećih konferencija u regiji.

Registracija za konferenciju je obavezna, a možete sudjelovati na lokaciji u Hotelu Miramare ili online. Online sudjelovanje je besplatno, a kotizacija za sudjelovanje na licu mjesta iznosi 200,00 EUR.

Dodatne informacije pronađite na službenim stranicama konferencije.

Linker
12. travanj 2024 04:48