Povremeni post je metoda koju uglavnom koriste oni koji žele regulirati težinu i unos kalorija
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
nikad lakše

Najbolje aplikacije koje će vam pomoći da bezbolno ‘izgurate‘ povremeni post i skinete što više kilograma

Postoji niz aplikacija za pomoć u povremenom postu

Povremeni post zahtijeva posvećenost, pridržavanje rasporeda te mnogo iskušenja i odupiranja tim iskušenjima. Drugim riječima, nije baš riječ o najlakšoj i najugodnijoj dijeti. Da stvar bude zeznutija, kad jednom odlučite isprobati povremeni post, tek tada morate donijeti odluku i kakav oblik povremenog posta ćete provoditi: postoji varijanta s postom svaki drugi dan, s režimom 16 sati posta i 8 sati jela, s režimom u kojem 5 dana u tjednu jedete posve normalno, a 2 dana s minimalnim unosom kalorija itd. Popis možemo nastaviti unedogled.

Možda sve ovo zvuči obeshrabrujuće, ali srećom tu je vaš tablet ili pametni telefon koji vam to mogu značajno olakšati. U stvari, toliko olakšati da gotovo da više nećete trebati razmišljati čak ni o tome je li vrijeme za jedenje ili nije. Postoji niz aplikacija za pomoć u povremenom postu, koje su kreirane kako bi vam pomogle da se držite rasporeda, vodite dnevnik i još mnogo toga. Prilikom odabira aplikacije, prvo razmislite o tome što je vaš cilj i zapitajte se želite li aplikaciju koja će samo pratiti vrijeme kad morate postiti? Ili onu koja će pratiti vaš napredak? Ili vam pomoći u planiranju obroka? Evo nekoliko najboljih aplikacija koje su nutricionisti 'blagoslovili'.


1. Ako ste novi u povremenom postu: Window

Ova aplikacija ima pregršt karakteristika koje će povremeni post za vas učiniti maksimalno jednostavnim. Omogućava vam da odredite vremenski okvir kada ćete jesti, obavještava vas kad taj okvir počinje i kad završava, omogućava vam da uskladite podatke s aplikacijom Apple Health, a uključuje i savjete kako da postanete još zdraviji. Premium verzija (koja nije besplatna) omogućava da odaberete između nekoliko najpopularnijih varijanti povremenog posta, da svakodnevno dodajete svoje zabilješke i fotografije te da pratite svoju tjelesnu težinu.


2. Kad vam je potrebna dodatna motivacija: InFasting

Obiluje karakteristikama koje će doprinijeti uspjehu vašeg povremenog posta, uključujući i vođenje dnevnika u kojem možete bilježiti svoje osjećaje, kalendar koji prati transformaciju vašeg tijela, dnevno uključivanje u praćenje napretka i podsjetnike koji će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve.


3. Ako se želite kvalitetnije hraniti: Fastic

Fastic ima više od 400 ideja za recepte, prijedloge sastojaka i sve ostalo što će vam pomoći da period u kojem možete jesti iskoristite na najbolji mogući način. Informira vas o tome što vaše tijelo čini tijekom posta, a ima i brojač koraka te veliku zajednicu korisnika aplikacije s kojima možete razmjenjivati iskustva.


4. Ako samo trebate podsjetnik na to kada je vrijeme za jelo: Zero

Korištenje aplikacije kao podsjetnika će vam pomoći u tome da budete ustrajni, a ova aplikacija će vas podsjećati na vrijeme za jelo neovisno o tome koju varijantu povremenog posta odaberete. Možete odabrati neku od već ponuđenih varijanti ili kreirati neku svoju koja može trajati do sedam dana.


5. Ako želite pomoć u planiranju obroka: BodyFast

Ova aplikacija vam nudi 10 različitih varijanti povremenog posta, vodstvo tijekom posta te savjete za planiranje obroka.


6. Ako vam je važna podrška šire zajednice: Vora

Riječ je o standardnoj aplikaciji, ali koja uključuje vrlo važnu komponentu, a to je podrška zajednice. Istraživanja su pokazala da socijalna podrška vodi boljem uspjehu kad je riječ o uvođenju promjena u način života. Uz podršku zajednice sigurno ćete se uspjeti duže pridržavati pravila povremenog posta te tako postići bolje rezultate.


7. Ako ste i na keto dijeti istodobno: LIFE Fasting Tracker

Prikladna je za bilo koju varijantu povremenog posta, a ako ste istodobno na keto dijeti, ova vam aplikacija može pomoći da pratite koliko ste dugo u ketozi. Omogućuje vam i da se povežete s prijateljima kako biste postili zajedno i motivirali jedni druge.

Linker
22. travanj 2024 21:25