Svi je obožavaju

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Neobično i ukusno

Kako poznati rade zobenu kašu: The Rock u nju dodaje tekilu, a Jennifer Aniston bjelanjke

Zobena kaša nije omiljeni doručak samo "običnim" ljudima, obožavaju je i zvijezde

Zobena kaša postala je klasično jelo za doručak. I to s dobrim razlogom. Bogata je nutrijentima i vlaknima, a pomaže i u gubitku kilograma i smanjenju razine LDL (lošeg) kolesterola. Zdjela zobenih pahuljica s ukusnim i zdravim dodacima može pomoći u održavanju sitosti. Uz sve to, lako se priprema i jeftina je.

Međutim, zobena kaša nije omiljeni doručak samo "običnim" ljudima, obožavaju je i zvijezde. Ryan Reynolds, The Rock, Jennifer Aniston i mnogi drugi imaju svoje recepte za zobene pahuljice. I mi smo ih otkrili.

Cameron Diaz

Američka glumica zobene pahuljice koristi za pripremu slanih jela. Ona koristi pileći temeljac za kuhanje zobi "al dente", gotovo poput riže. Zatim pirja zelje s porilukom i ljutikom. Za serviranje dodaje malo maslaca u zobene pahuljice, preko toga dodaje kuhano zelje i kuhani bjelanjak, a zatim sve prelije ponzo umakom (japanski umak od citrusa).

Carrie Underwood

Pjevačica i pobjednica Američkog idola Carrie Underwood svoj recept za zobenu kašu podijelila je i na Instagramu. Sastojci su odlični, ukusni i zdravi.

Sastojci

  • 40 grama zobenih pahuljica
  • 110 ml nezaslađenog bademovog mlijeka od vanilije
  • 2 žlice badema u listićima
  • 1/2 žlice chia sjemenki
  • začin za pitu od bundeve
  • šaka borovnica

S obzirom na to da se kod nas ne koristi začin za pitu od bundeve, možete zobenu kašu napraviti i bez toga.

Priprema

Pomiješajte sve sastojke i ostavite u hladnjaku preko noći! Ujutro uživajte u zdravoj i ukusnoj kaši.

Ryan Reynolds

U intervju za Men's Health glumac je objasnio da se njegov doručak obično sastoji od dva jaja, dobrih masnoća (kao što je žlica maslaca od badema ili komad avokada) i šalica zobenih pahuljica (80 grama) s umakom od jabuka. Zvijezda Deadpoola nema osobnog kuhara pa svoje obroke kuha unaprijed. Primjerice, napravit će veliku zalihu zobenih pahuljica i zamrznuti ih. Na taj način najvažniji obrok u danu zahtijeva malo posla.

Zašto je ovo odličan doručak? Reynolds svom tijelu osigurava sve potrebne makronutrijente: proteine (jaja), vlakna (zobene pahuljice), zdrave masti (maslac od badema ili avokado) i ugljikohidrate (također zobene pahuljice), pa čak i jednostavne ugljikohidrate (umak od jabuka).

Jennifer Aniston

Zvijezda serije Prijatelji poznata je po zdravoj prehrani i odličnoj formi. Jednom prilikom u intervju za časopis Elle je opisala i svoj recept za zobenu kašu koju joj je otkrio bivši muž Justin Theroux. Naime, prije nego što su zobene pahuljice gotove, ona umuti bjelanjak i doda ga u kašu. Time dobiva pahuljastu teksturu koja poboljšava ukus cjelokupne kaše. Ovo je, također, odličan način unosa proteina.

Dwyane Johnson

The Rock se ne boji isprobati neobične recepte. Sigurno ste vidjeli njegov cheat meal od nekoliko tisuća kalorija. Poznato je da konzumira kašu napravljenu od dvije šalice (160 grama) zobenih pahuljica, a čak se priča da u nju nekad zna staviti i tekilu. Ovo možda nije loš početak dana vikendom :)

Hugh Jackman

Dok je pokušavao dobiti na masi za ulogu Wolverinea, doručak Hugha Jackmana uključivao je veliku zdjelu zobenih pahuljica s cimetom. Jednostavno i učinkovito.

Ben Affleck

Tijekom priprema za ulogu Batmana, Ben Affleck je ograničio unos ugljikohidrata, ali je svejedno dan započinjao sa zobenom kašom. Slično kao i Jennifer Aniston, jeo je zobenu kašu s bjelanjcima.

Gordon Ramsay

Opaki kuhar Gordon Ramsay otkrio je svoj kreativni način pripreme zobenih pahuljica. To je mješavina pola sitnih i pola krupnih zobenih pahuljica s mlijekom i vodom. Zobene pahuljice se kuhaju u vodi dok ne omekšaju, a potom se dodaje mlijeko do željene konzistencije. Naravno, svjetski poznati kuhar dodaje i druge sastojke. Često ih začini vanilijom, cimetom, kardamom i/ili muškatnim oraščićima. Nekad doda i orašaste plodove, granolu ili svježe bobičasto voće.

Međutim, nerijetko kašu zapeče u pećnici. Mljac! Ako je Gordon Ramsay zadovoljan, bit ćemo i mi.


Sofia Vergara

Zvijezda serije Moderna obitelj rekla je za Cosmopolitan da joj doručak ovisi o tome je li kod kuće ili na setu. Ako je na setu, obično jede omlet od bjelanjaka sa pšeničnim tostom i avokadom s povrćem. Kad je kod kuće, obično jede jogurt s voćem i granolom ili zobenim pahuljicama. Jednostavno, zdravo i ukusno!

Ariana Grande

Pjevačica Ariana Grande je veganka. Ona svoj dan obično započinje uz zobenu kašu i voće, navodi Insider. Više puta je putem društvenih mreža podijelila da su bademovo mlijeko, zobene pahuljice s borovnicama i bademima, recept za odličan početak dana.

Linker
25. travanj 2024 15:34