SHUTTERSTOCK
Malo kalorija

Doručak u pokretu: Omlet od parmezana i povrća u kalupu za muffine

Obrok idealan za one s celijakijom, dijabetesom, vegetarijance, alergične na orašaste plodove i soju

U želji za savršenim, nisko kaloričnim jutarnjim obrokom, ne trebate provesti sate u pripremi. Štoviše, jednostavnost i vrijeme su ponekad ključni faktori koji će presuditi hoćemo li u sebe unijeti nutritivno zdravi doručak ili ćemo se odlučiti za usputnu pekaru.

Doručak za sve

U nastavku donosimo ideju za zdravi omlet s povrćem u kalupu za muffine. Lako ga je napraviti ujutro ili, ako ste veći entuzijasti, tijesto možete napraviti i večer prije. Osim što su savršeni za lagani doručak u pokretu, ovi su muffini dobra ideja i za društvene događaje.

Sastojci:

  • Ulje
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 120 grama sitno nasjeckane brokule
  • 1 srednja crvena paprika, nasjeckana
  • 4 glavice mladog luka, narezana na ploške
  • prstohvat soli
  • 8 velikih jaja
  • 200 grama ribanog parmezana
  • 115 mililitra mlijeka
  • prstohvat mljevenog papra

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva. Kalup za 12 muffina obilato premažite uljem.

2. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte brokulu, papriku, mladi luk i sol. Miješajte dok povrće ne omekša, oko pet minuta. Maknite sastojke s vatre i ostavite da se ohladi pet minuta.

3. Umutite jaja, parmezan, mlijeko, papar i sol u velikoj zdjeli. Dodajte mješavinu prethodno dinstanog povrća i promiješajte da se sastojci sjedine. Podijelite smjesu u pripremljene kalupe za muffine. Stavite u pećnicu i pecite dok muffini ne postanu čvrsti (oko 25 do 28 minuta, ovisno o pećnici). Prije vađenja iz kalupa ostavite muffine da odstoje pet minuta.

Ako smjesu pripremate večer prije, prije pečenja ju izvadite iz hladnjaka i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta.

18. prosinac 2024 22:46