SHUTTERSTOCK
detoks

Tri učinkovite kupke koje će vam pomoći u čišćenju tijela od toksina

Detoks kupke su jednostavne i mogu se pripremiti sa sastojcima koje već imate u kući ili su lako dostupni i jeftini

Osim što pomažu u čišćenju tijela od toksina i teških metala, detoks kupke će vas i dobro opustiti (pogotovo ako si uz to pustite ugodnu glazbu i zapalite mirisnu svijeću), a to znači da ćete, uz tijelo, očistiti i um od teških i negativnih misli i briga.


Kupka s gorkom soli

U vruću vodu (ne mlaku ili toplu, nego vruću) stavite 2 šalice gorke soli i dobro promiješajte. Možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja po svom izboru. Namačite se 15 do 30 minuta, isperite mlakom vodom i osušite. Gorka sol je odličan izvor magnezija i sumpora, opušta mišiće i zglobove, smanjuje upalu i izvlači toksine i teške metale iz tijela.

image
SHUTTERSTOCK

Kupka sa sodom bikarbonom

Dok vrućom vodom punite kadu, dodajte 4 šalice sode bikarbone (koja ne sadrži aluminij). Kad se voda malo ohladi da možete ležati u njoj, namačite se 30 do 45 minuta, a potom se samo obrišite ručnikom. Nemojte se ispirati vodom niti tuširati do sutradan. Soda bikarbona izvlači iz tijela štetne tvari i metale, opušta mišiće, ublažava bolove i alkalizira tijelo.


Kupka s bentonit glinom

U zdjeli pomiješajte toplu vodu i 3/4 šalice bentonit gline. Zatim imate dvije varijante detoksa - možete smjesu uliti u kadu i promiješati ili možete smjesom istrljati cijelo tijelo i ostaviti je da se suši na tijelu 5 minuta (tijekom kojih će se stvoriti oblog ili maska koji omogućuju dubinsku detoksikaciju). U obje varijante namačite se u vodi najmanje 20-ak minuta, isperite hladnom vodom i potom osušite kožu ručnikom. Bentonit glina smanjuje upalu, izvlači toksine iz tijela, poboljšava hidrataciju i kožu ostavlja svilenkastom na dodir.

Linker
25. svibanj 2024 05:33