Doktor u kući dat će odgovore na sva vaša pitanja vezana uz visok tlak.
 Foto: iStock
Priručnik za tlakaše u novom broju Doktora u kući

Ne liječite visok tlak? Uskraćujete si osam godina života!

NE PROPUSTITE: Novi broj mjesečnika za zdravlje izlazi 5. travnja, a osim o tlaku, možete čitati što učiniti ako vas muče problemi s probavom, o poremećajima hranjenja i ličnosti, zdravlju zubi te kako prepoznati tihi moždani udar.

Za sve vas koji imate problema s krvnim tlakom (bilo da uzimate lijekove ili još ne) Doktor u kući donosi vodič koji odgovara na probleme koji vas muče. Na pitanja u našem vodiču odgovaraju naši najbolji liječnici.

Ne igrajte se

Jedan od najvažnijih preduvjeta za liječenje visokog tlaka je redovito uzimanje propisanih lijekova. Istraživanja pokazuju da nakon godinu dana od početka liječenja više od polovice pacijenata uopće ne uzima terapiju ili je neopravdano smanjuje gubeći time dobrobiti koje donosi terapija.

Važno je znati da je život neliječenih pacijenata i do osam godina kraći, učestalost srčanog infarkta je dvostruk, a moždanog i peterostruka u odnosu na dobro liječene pacijente. Zato smo potražili odgovore na najčešća pitanja koja muče sve one koji imaju problema s krvnim tlakom.

Doznat ćete treba li uzimati propisanu terapiju za visoki tlak i u danima kada vam je tlak nizak, treba li lijekove uzimati uvijek u isto vrijeme, što uzrokuje nagle drastične promjene tlaka (od ekstremno niskog do ekstremno visokog) i još mnogo odgovora na pitanja koja ste si često postavljali.

Najbolja ordinacija

Doktor u kući donosi vijesti, novitete, ispovijesti, savjete. Darujemo zdrave pakete, a na vaša pitanja odgovaraju naši ugledni liječnici u dežurnoj ordinaciji.

Doktor u kući na kioscima je već od srijede, 5. travnja, a paketu s Jutarnjim listom stoji 12 kuna.

Linker
15. svibanj 2024 13:18