JOŠ MALO

Radovi se bliže kraju, Split konačno dobiva azil, evo što su sve osigurali za pse

U petak je zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević objavio kako se do sada nije htjelo u javnost izlaziti s detaljima
 Bojan Ivošević, Facebook

Krajem travnja Jutarnji list je ekskluzivno objavio informaciju kako će se u Gradu Splitu konačno sagraditi azil. Na upite jedne međunarodne organizacije iz grada su tada napisali kako ih je situacija sa psima u horor dvorištu zatekla, no da su svjesni situacije i da će početi s izgradnjom privremenog azila. Plan je bio da radovi počnu 29. travnja, a završe 15. lipnja.

U petak je zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević objavio kako se do sada nije htjelo u javnost izlaziti s detaljima, no sad je odlučio podijeliti kako će za 20-ak dana biti gotovi radovi. Na prostoru smještenom izvan grada nalazit će se 60 boksova za pse veličine šest kvadrata, dva kontejnera za zaposlenike i trijažu pasa, 25 stabala da im, kada narastu, pruže hlad. Bit će tu i prostor za istrčavanje.

image
Bojan Ivošević, Facebook

- Radimo sve što je moguće da im pomognemo za razliku od Splitsko-dalmatinske županije (čija je obveza imati jedan azil u županiji, pogotovo nakon što su dvije zadnje gradske uprave utvrdile da u Splitu nema pogodne lokacije) i Grada Solina (čiji stanovnik je vlasnik ovih pasa) koji nisu niti pitali kako mogu pomoći. Hranimo ih, liječimo ih, pružamo im svu moguću skrb te plaćamo zaštitare kako se interesne skupine koje se bave nelegalnim aktivnostima koje uključuju pse ne bi dokopale istih - objavio je Ivošević i dodao kako je sam bio u horor dvorištu u kojem se nalaze psi i tvrdi kako su psi danas puno bolje nego su bili u vrijeme kad je o njima brinuo prethodni vlasnik.

- Od ustrašenih životinja došli smo do situacije da psi kad ih se posjeti mašu repom i raduju se kontaktu s ljudima, nažalost i dalje je potreban oprez pri rukovanju istima s obzirom na vrste pasa koje se tu nalaze i što su sve prošli do sada - istaknuo je Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 15:03