FOTO

Vatrogasci i zaposlenici skloništa u akciji: Iz mreže u koju se zapleo spašavali jednog dražesnog goluba

Nesretna ptica se zaplela iznad ulaza u crkvu Sveta Mati Slobode na Jarunu
 Azil Dumovec

Bila je to ozbiljna intervencija za spašavanje jednog malenog života. Vatrogasci su stigli odmah na poziv hvatača zagrebačkog Dumovca, koji nisu mogli sami iz mreže izvući jednog goluba.

Nesretna ptica se zaplela iznad ulaza u crkvu Sveta Mati Slobode na Jarunu. Čim su hvatači Dumovca stigli, shvatili su dvije stvari: životinja je živa, tako da joj treba pomoći, ali je previše visoko da bi oni sami nešto mogli napraviti.

Zbog toga su pozvali pripadnike službe s kojom uvijek sjajno surađuju i koji nikada nisu odbili pomoći životinji koja je u problemima. Ne samo u našoj zemlji, nego diljem svijeta, oni su poznati kao oni koji pomažu baš svima kojima je to potrebno.

- Vatrogasci su nam pomogli spustiti goluba, a mi smo ga odvezli na pregled u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Već na prvu je vidljivo da si je golub pokušavajući se sam osloboditi mreže, oštetio perje, no ima li i težih ozljeda, utvrdit će veterinari - objavili su iz Dumovca, odakle se nadaju kako je oštećeno perje jedino što muči pernatog stvora koji im je došao na skrb.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 14:48