ZAGREPČANKA U DILEMI

‘Iz ormara sam izvukla staru haljinu i primijetila neobične sjemenke. Mislila sam da su moljci, ali ne...‘

Bilo je raznih mišljenja - od toga da je riječ o izmetu neke životinje do toga da se radi o jajašcima
 Privatni album

Jedna Zagrepčanka nemalo se iznenadila kada je iz ormara izvukla haljinu koju nije nosila još od početka srpnja. Tada ju je oprala, osušila na zraku i spremila u ormar. No, čim ju je izvukla, iz nje je nešto ispalo.

- Dio je pao na pod, ostatak je zabijen u materijal. Na dodir je ovo kao sjemenka, ali ne znam o čemu se radi? - napisala je i na Facebooku zatražila mišljenje drugih o tome što bi to moglo biti.

Bilo je onih koji su bili uvjereni da se radi o izmetu neke životinje, kao i onih koji su bili prilično uvjereni da je riječ o jajašcima moljaca. No, prijedlozi su stizali sa svih strana: neki su u igri vidjeli bogomoljku, drugi su bili uvjereni da se radi o žoharima, treći su bili sigurni da se radi o izmetu muhe. No, na kraju nam je gospođa koja je objavila fotografije rekla kako je saznala da se radi o - skakavcu. To su nam potvrdili i stručnjaci s kojima smo razgovarali - kažu kako ne mogu biti posve sigurni, jer nisu imali jajašca pred očima, nego vide samo sliku, ali smatraju kako se vrlo vjerojatno radi o nekoj vrsti skakavca.

Pošto se skakavci izliježu u toplo doba godine, najbolje je njihova jaja staviti u kakvu kutiju i pohraniti na neko toplo mjesto, a onda jaja u svibnju premjestiti u prirodu.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 06:12