SKADARSKO JEZERO

Netko je automobilom naletio na malenu vidru i ostavio je da umire uz cestu...

Ove su životinje ugrožene, sve ih je manje, pa je zato svaka od njih dragocjena
 Nacionalni parkovi Crne Gore 

U Nacionalnom parku Skadarsko jezero u susjednoj Crnoj Gori povrijeđena je jedna vidra. Nije ona nastradala jer je bila nespretna, nego zato što netko, vozeći se kroz nacionalni park, nije imao na umu da se vozi cestama koje prolaze kroz dom različitih životinja. Udario je nesretnu životinju, koja bi izdahnula uz cestu, da nisu na nju naišli zaposlenici parka, koji su se bavili svojim poslom.

- Vidra je brzom reakcijom i koordinacijom naših službi prebačena u veterinarsku ambulantu kako bi joj se u što kraćem roku pružila neophodna pomoć. Nadamo se pozitivnom rezultatu liječenja kako bi ova mlada vodena ljepotica bila vraćena u svoje stanište. Apeliramo na vozače da smanje brzinu na dijelu puta između Vranjine i Virpazara gdje vidre često prelaze iz jednog u drugi dio jezera - objavljeno je na Facebook stranici Nacionalni parkovi Crne Gore.

Osim informacija o vidri i nekoliko fotografija, svoje pratitelje su podsjetili da je u njihovoj zemlji ova vrsta životinja zakonom zaštićena i da joj populacija opada, zbog čega je život svake od njih posebno važan.

image
Nacionalni parkovi Crne Gore
image
Nacionalni parkovi Crne Gore
image
Nacionalni parkovi Crne Gore
image
Nacionalni parkovi Crne Gore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:12