PRAVO POJAČANJE

Valencia i Barcelona i službeno potvrdili Villin transfer

 Reuters

Samo tri dana nakon što je obranila naslov španjolskih nogometnih prvaka Barcelona je dovela prvo pojačanje - Davida Villu.

Službena potvrda transfera stigla je iz oba kluba, pa je tako Barcelona na svojim web-stranicama objavila da je Villa u klub stigao za 40 milijuna eura, te da će, nakon što prođe liječničke pretrage, potpisati ugovor na četiri godine uz opciju produljenja na još jednu sezonu.

Oglasili su se i iz Valencije.

- Prodali smo Davida Villu Barceloni za 40 milijuna eura. Kao što je poznato taj smo transfer mogli izvesti i prošle sezone, no tada smo zaključili da je najbolje momčad zadržati na okupu i pokušati izboriti Ligu prvaka - izjava je predsjednika trećeplasiranog kluba Primere, Manuela Llorentea, koji dodaje:

- Ispunili smo taj cilj, a Villa je pritom mnogo pomogao. Smatramo da smo njegovom prodajom napravili dobar posao, a svakako i nužan za ekonomsku situaciju u klubu.

Villa se sada u potpunosti može okrenuti Svjetskom nogometnom prvenstvu koje 11. lipnja započinje u Južnoafričkoj Republici. Svojim će pogocima pokušati Španjolsku pogurnuti prema naslovu prvaka, odnosno ujedinjenju naslova najbolje europske i svjetske momčadi.

Za "furiju" je Villa nastupio u 55 utakmica. Zabio je 36 golova, čime je došao na drugo mjesto ljestvice najboljih strijelaca španjolske reprezentacije. Vodeći Raul postigao ih je osam više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:43