PRIMERA MERACTO

Marchena nakon devet godina odlazi iz Valencije, novo odredište Villarreal!

Španjolski 31-godišnji nogometni reprezentativac Carlos Marchena napustio je nakon devet godina momčad Valencije i skrasio se u Villarrealu.

Marchena je u nedjelju prošao liječnički pregled, a s novim suigračima u ''žutoj podmornici'' prvi trening odradit će u utorak.

Marchena je prve tri sezone profesionalne karijere odigrao u Sevilli, a nakon sezone u Benfici, preselio se u Valenciju, te je u devet godina provedenih na Mestalli osvojio dva prvenstva (2002., 2004.), Kup kralja (2008.), te u 2004. godine tadašnji Kup UEFA-e (današnja Europa liga) i UEFA-in Superkup.

"Zahvaljujemo se Carlosu Marcheni na profesionalizmu, prikazanim igrama i uzornom ponašanju tijekom devet godina provedenih u našoj sredini. Želimo mu sve najbolje u budućnosti" priopćila je Valencia.

Marchena je s Villarrealom potpisao ugovor na tri godine.

Za španjolsku reprezentaciju je Marchena odigrao 62 utakmice i postigao dva pogotka. Sudjelovao je u osvajanju naslova europskog prvaka prije dvije godine u Austriji i Švicarskoj, te na ovogodišnjem trijumfu ''furije'' na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:59