Lovro Majer

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
POŠTENO PRIZNANJE

Majer tvrdi da se kanadski izbornik malo zeznuo, drugi Vatreni otkrio: Ja sam kriv za njihov gol!

‘Napravili smo nevjerojatan povratak. Pokazali smo karakter, kvalitetu, zašto imamo velika očekivanja‘
Piše: Frane VulasObjavljeno: 27. studeni 2022. 20:15

Joško Gvardiol preuzeo je na sebe krivnju za pogodak Kanade na otvaranju utakmice u kojoj je Hrvatska na koncu slavila s uvjerljivih 4:1.

- Presretan sam zbog pobjede na ovakvom natjecanju. Dogodio nam se rano primljeni pogodak. Bila je to slaba komunikacija između mene i veznog reda. Bio je to moj igrač, ali mislio sam da će ga u tom trenutku Kovačić preuzeti. Otišao je malo previsoko, nisam ga vidio, ali to je sada iza nas. No, nakon toga smo se vratili u igru i pokazali našu kvalitetu – rekao je Gvardiol u mixed zoni poslije utakmice.

Primljeni pogodak u drugoj minuti njega nije presijekao.

- Za mene to nije bio šok, znali smo da je Kanada kvalitetna momčad i da će nam prijetiti sa svih strana. Najvažnije je u tim situacijama ostati miran u glavi – govorio je Gvardiol kao da mu je 30, a ne tek 20 godina.

Kanada se nakon dvadesetak minuta ugasila?

- U analizama Kanade smo shvatili da se polako gase nakon 70. minute utakmice. Igraju visoki presing i to je teško pratiti 90 minuta. Najvažnije je bilo držati loptu i istrčavati.

Dokad ćeš morati igrati s maskom?

image

Joško Gvardiol

JEWEL SAMAD Afp

- Još me malo boli nos. Morat ću je nositi do kraja Svjetskog prvenstva, nadam se do finala – poželio je stoper RB Leipziga, kojeg traži pola Europe.

Srpske kolege novinare je zanimao njegov stav o vrijeđanju vratara Milana Borjana od strane hrvatskih navijača.

- Nisam to ni vidio, ispričavam se – rekao je Gvardiol.

Majer: Izbornik Kanade se malo zeznuo!

Veznjak Lovro Majer zabio je posljednji pogodak u 4:1 slavlju Hrvatske protiv Kanade.

- Svi ste mogli vidjeti koliko smo ovu utakmicu odigrali bolje nego onu protiv Maroka, osim primljenog pogotka i prvih 15-20 minuta u kojima je Kanada dominirala. Nije se bilo lako vratiti iz rezultatskog minusa protiv bilo koje momčadi, kada primiš gol u prvoj minuti, kamoli kvalitetne momčadi kao što je Kanada. Napravili smo nevjerojatan povratak. Pokazali smo karakter, kvalitetu, zašto imamo tako velika očekivanja. Možemo biti ponosni i sretni – rekao je Majer.

Zabio si svoj prvi gol na Svjetskom prvenstvu?

- Prvi gol uz veliku pobjedu, presretan sam zbog toga. Idemo dalje, čeka nas Belgija. Vjerujemo da će sve biti dobro ako ponovimo ovakvu utakmicu – uvjeren je Majer.

Neće biti kalkulacija?

- Neće, bez obzira što smo možda u dobroj situaciji. Belgija možda u prve dvije utakmice nije pokazala ono što se od nje očekuje, ali to ništa ne znači, morat ćemo opet biti pravi kao i u ovoj utakmici. Ništa još nije gotovo – upozorio je veznjak francuskog Rennesa.

Je li vas dodatno motivirala sporna izjava kanadskog izbornika Johna Herdmana?

- Jest. Mi smo profesionalci i nije baš da se palimo na takve izjave. Ako je to njegov način da motivira svoju momčad, svaka mu čast, ali mislim da se malo zeznuo!

Oršić je mogao i sam zabiti, ali ti je dodao?

- Svaka mu čast na odigranom pasu u takvoj situaciji, pokazao je da je veliki i timski igrač. I to pokazuje naše zajedništvo – rekao je Majer.


U našem Mundocastu odmah nakon utakmice između Hrvatske i Kanade je gostovao Ilija Lončarević i donio prvu analizu meča. Uz neupitne heroje, Kramarića i Livaju, jednog je Vatrenog Lončarević proglasio najboljim na svijetu na svojoj poziciji. O kome se radi, ali i cijelu ostalu analizu pogledajte u Mundocastu:

Linker
27. travanj 2024 00:14