TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
HVALOSPJEVI STRUČNJAKA

‘Hrvati su svjetska razina, ne vidimo kako Belgija može s njima. Protiv ovakve Hrvatske nemaju šanse!‘

U četvrtak je meč istine za Belgiju, pišu belgijski mediji, a igraju protiv - Vatrenih
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. studeni 2022. 06:02

I neće izabranicima Roberta Martineza biti nimalo lako, jer ih čeka sjajna Hrvatska. Ustvrdili su to i nogometni eksperti u emisiji "World Cup Now" u kojoj su gostovali Warren Barton (nekadašnji trener Newcastlea), DaMarcus Beasley (bivši igrač Manchester Cityja), Jimmy Conrad (bivši američki reprezentativac) i Sacha Kljestan (bivši američki reprezentativac). Njih četvorica komentirali su predstojeću utakmicu Vatrenih.

Conrad: Ovo je rezultat koji je Hrvatskoj trebao. Trebali su igru ​​u kojoj bi mogli dati svoj pravi pečat. Protiv Maroka su bili malo pitomi - malo oprezni, kako je izbornik rekao - ali u ovom su imali motiv i inspiraciju koja im je bila potrebna za rezultat. Ne bih se želio suočiti s ovom hrvatskom momčadi kad počnu nokaut runde. Ne bih bio ni u koži Belgije.

Beasley: Kombinacija u Hrvatskom veznom redu je nevjerojatna. Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Luka Modrić izdominirali su vezni red Kanade. Ako mogu igrati tako dobro i biti dosljedni i odlučni, mislim da Belgija nema šanse protiv ove hrvatske momčadi.

Barton: Kada taj trio u sredini terena krene, suparnicima ih je tako teško pratiti. Ne igraju kao posebno brzo, ali odjednom podignete pogled, postaju trkači koji dolaze odostraga, trkači koji vam se približavaju - oni su žilavi i opasni, a sve znaju.

Kljestan: Odajem priznanje Hrvatskoj, jer se nisu nimalo emotivno uplašili kad su primili gol. Što god da su mislili, samo se činilo radnički - "u redu, idemo postići sljedeći cilj." Nisu slavili u lice Kanađanima, nisu uzvratili ništa. Zabili su, otišli su dalje i nastavili zabijati. Njihov fokus i njihov mentalitet su na svjetskoj razini. Mogu otići jako daleko.

To su riječi četvorice itekako iskusnih nogometnih ljudi te njihov pogled na Hrvatsku. Kad takvi skinu kapu Dalićevim igračima, onda je jasno da stvarno imamo fantastičnu reprezentaciju.


"Hrvatska je favorit protiv Belgije, oni nas nemaju čime iznenaditi". Tim je riječima Stjepan Tomas najavio utakmicu trećeg kola SP-a koje se igra četvrtak. Kako je Tomas analizirao utakmicu protiv Kanade, ali i druge teme pogledajte u današnjem Mundocastu:

Linker
19. travanj 2024 23:44