GLAZBENI SPEKTAKL

Angelina Mango pobjednica je Sanrema, poslušajte pjesmu koja će Italiju predstavljati na Eurosongu

Simpatična 22- godišnja brineta ističe kako glazbu voli od malih nogu

Angelina Mango, pobjednica Sanrema

 Sgp/Ddp Usa/Profimedia/Sgp/ddp Usa/profimedia

Danas u 3 sata ujutro doznali smo tko je pobjednica 74. po redu Sanrema. To je Angelina Mango s pjesmom ‘La noia‘. Ova kantautorica ujedno je i žena koja je nakon dugih deset godina uspjela s pobjedničkog trona najspektakularnijeg talijanskog festivala svrgnuti svoje muške kolege.

Angelina će Italiju predstavljati u svibnju na Eurosongu u Švedskoj, što je danas u podne potvrđeno na press konferenciji Raija. Simpatična 22- godišnja brineta ističe kako glazbu voli od malih nogu, što ne čudi, jer je ona kćer poznatog talijanskog glazbenika Pina Manga (koji je preminuo 2014. godine) i pjevačice Laure Valente, a njen menadžer radi i s dosadašnjim pobjednicima Sanrema Marcom Mengonijem i skupinom Maneskin. Angelina iza sebe već ima četiri platinaste i dvije zlatne ploče, rasprodanu turneju, te mnogobrojna glazbena natjecanja na kojima je slavila.

- Glazba Angeline Mango je mješavina koja spaja različite utjecaje, uključujući talijanski i američki rap, R&B i instrumentalnu glazbu, koji joj omogućavaju raspon između različitih žanrova i donose svježinu i originalnost na pozornicu, popraćenu intenzivnom i punom emocija. U svojim pjesmama kantautorica se bavi relevantnim temama poput tjeskobe GenZ-a, ljubavi, potrebe za slobodom i vrijednosti obitelji, povezujući urbani stil s belcantom - objavio je Rai na svojim službenim stranicama, dok sama Angelina o svojoj pjesmi kaže:

- ‘La noia‘ je introspektivno i autobiografsko djelo, iskrena i ironična fotografija o važnosti vremena na raspolaganju za bavljenje stvarima koje volimo i koje nam omogućuje da prepoznamo vrijednost života koji oscilira između pozitivnih i negativnih trenutak - rekla je pobjednica Sanrema čije je 74. izdanje gledalo čak 14 milijuna ljudi (dva milijuna više nego lani), audio u gledanosti iznosio je 74, 1 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:52