TKO ĆE NA EUROSONG?

Hrvatska lutrija otvorila kladionice za Doru: Ovo su tri favorita, slažete li se?

Što se eurovizijskih kladionica tiče, na njima vodi Ukrajina...

Prošlogodišnji pobjednik, grupa Let 3

 Damir Skomrlj/Cropix

Baby Lasagna s pjesmom ‘Ram tim tagi dim‘ bit će naš ovogodišnji eurovizijski predstavnik, predviđa kladionica Hrvatske lutrije koja je i ove godine organizirala klađenje na pobjednika Dore, na kojem vodi istarski glazbenik koji je u natjecanje upao kao rezerva, a čija kvota za pobjedu trenutno iznosi 1,70.

Na drugom mjestu je Let 3 sa skladbom ‘Babaroga‘ i s kvotom od 4,0. Zanimljivo, riječki rockeri identično su stajali lani: bili su drugi na domaćoj kladionici, a prvo mjesto tada su držale djevojke iz sastava Harmonija disonance.

Treći je eugen s pjesmom ‘tišine‘ (kvota 6,0), slijedi Vatra s pjesmom ‘Slatke suze, gorka ljubav‘ (kvota 7,0), a prvih pet na kladionici Hrvatske lutrije zatvara Damir Kedžo s pjesmom ‘Voljena ženo‘ i kvotom od 10.0.

Začelje liste, s najmanje šanse za pobjedu i kvotom 400 drže Barbara Munjas, Lana Demarin, Saša Lozar i Erna.

Što se eurovizijskih kladionica tiče, na njima vodi Ukrajina (Alyoni Alyoni i Jerry Heil koje će u Švedskoj pjevati pjesmu ‘Teresa & Maria‘) na drugom mjestu je Italija koju će predstavljati Angelina Mango s pjesmom ‘La noia‘, a na trećem je predstavnik Velike Britanije Olly Alexandar čija će skladba ‘Dizzy‘ biti predstavljena početkom ožujka. Hrvatska, koja će svoju pjesmu predstavnicu odabrati 25. veljače, na fenomenalnom je sedmom mjestu.

Dno eurovizijskih kladionica drže Češka i Albanija, naši susjedi Slovenci koje predstavlja Raven s pjesmom ‘Veronika‘ na trideset i drugom su mjestu (na Eurosongu se ove godine natječe 37 zemalja), dok je Srbija, koja svog predstavnika za Eurosong bira 2. ožujka, na dvadeset i sedmom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:40