JOHN ANGELILLO/UPI/PROFIMEDIA
Sportska obitelj

Zbog Taylor Swift postali su planetarno popularni: Braća Kelce i red, rad, disciplina i puno ljubavi

Nakon što je mlađi Travis Kelce javno obznanio vezu s popularnom pjevačicom Taylor Swift, u fokusu svjetske javnosti nije se našao samo on, već i njegova obitelj koja je nevjerojatno povezana. Ta ljubav i nerazdvojnost osobito se mogu vidjeti kroz odnos sa starijim bratom, također igračem američkog nogometa, Jasonom.

Nakon što je mlađi Travis Kelce javno obznanio vezu s popularnom pjevačicom Taylor Swift, u fokusu svjetske javnosti nije se našao samo on, već i njegova obitelj koja je nevjerojatno povezana. Ta ljubav i nerazdvojnost osobito se mogu vidjeti kroz odnos sa starijim bratom, također igračem američkog nogometa, Jasonom.

Obitelj Kelce, odnosno 34-godišnji Travis i 36- godišnji Jason, vrhunski igrači američkog nogometa došli su u interes svjetske javnosti od kada je mlađi brat započeo vezu s planetarno popularnom glazbenicom Taylor Swift. No, braća su u Americi ozbiljne sportske zvijezde kojima je ulazak pjevačice u obitelj dodala samo još malo magične prašine, odnosno popularnosti. Njezin dečko Travis Kelce nedavno je sa svojim klubom Kansas City Chiefs drugi put zaredom osvojio Super Bowl, a smatra se jednim od najboljih ‘tight endova‘ svih vremena. Radi se o igračkoj poziciji koja objedinjuje obranu i napad. A njegov stariji brat Jason Kelce koji se ovih dana u suzama oprostio od profesionalne karijere, cijeli sportski vijek proveo je u klubu Philadelphia Eagles gdje je igrao na poziciji centra. Njegov tim 2018. osvojio je i Super Bowl.

image

Travis Kelce s mamom Donnom rado je dolazio na premijere

XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Oboje su u svoje klubove stigli kao igrači sveučilišnog tima Cincinnati Bearcats i ostvarili vrhunske karijere vrijedne sportske Kuće slavnih. A u sport su ih usmjerili roditelji Ed i Donna Kelce koja pak ne propušta utakmice svojih dečkiju. Sada će joj biti lakše jer joj preostaje samo jedan tim za navijanje s obzirom na to da joj je najteže padalo kada su njihovi klubovi imali međusobne utakmice. Posebno teško joj je palo prošlogodišnje finale NFL-a na kojem su se susreli timovi njezinih sinova.

image

Donna sa starijim sinom Jasonom

LISA LAKE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Zbog toga je prošlogodišnji Super Bowl u medijima nazvan Kelce Bowl jer je to prvi put u povijesti američkog nogometa da su se dva brata u finalu našla na suprotnim stranama. Naravno, mama je navijala za oba kluba, a to je i pokazala svojom odjećom koju je na pola činio dres Eaglesa s brojem Jasona, a druga polovica bili su Chiefsi s brojem koji nosi Travis. Kako su Chiefsi pobijedili, prvo je na tribinama tješila razočaranog Jasona koji joj je odmah nakon utakmice u suzama potrčao u zagrljaj, a potom je slavila s Travisom.

image

Mamine navijačke tenisice na prošlogodišnjem Super Bowlu

GREGORY SHAMUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
image

Jakna Donne Kelce postala je hit jer je imala simbole i boje oba kluba njezinih sinova

GREGORY SHAMUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Tada je mama Donna rekla kako joj je taj Super Bowl bio prilično stresno iskustvo, a mnogo lakše nije bilo ni braći. Travis i Jason itekako su povezani. Imaju zajednički podcast New Heights u kojem svaki tjedan na zabavan način pokrivaju različite teme od nogometa do popularne kulture pa i privatnog života.

Tako je na svom kanalu Travis Kelce prvi put objavio da gaji simpatije prema Taylor Swift, a Jasonu često pred kamere znaju upasti i njegove kćeri, 4- godišnja Wyatt i trogodišnja Elliotte. Ima i jednogodišnju kćer Bennie, a od 2018. je u braku s Kylie McDevitt koju je upoznao preko aplikacije za spojeve.

Koliko su povezani moglo se vidjeti i na nedavnoj konferenciji za medije na kojoj je Jason potvrdio kako odlazi u igraču mirovinu. Travis Kelce neutješno je plakao u prvom redu i cijelo vrijeme se skrivao iza crnih sunčanih naočala.

image

Emotivni oproštaj Jasona Kelcea od sportske karijere na kojem su gotovo svi plakali

TIM NWACHUKWU GETTY IMAGES VIA AFP
image

Donna i Travis koji nije mogao suzdržati suze na oproštaju svog brata

TIM NWACHUKWU GETTY IMAGES VIA AFP
image

I tata Ed Kelce bio je na službenom umirovljenju sina Jasona, a sjedio je s Travisom

TIM NWACHUKWU GETTY IMAGES VIA AFP
image

Travis je brisao suze zbog bratovog odlaska u mirovinu

TIM NWACHUKWU GETTY IMAGES VIA AFP

Sportski duh naslijedili su od mame koja se u mladosti također bavila sportom - natjecala se na Juniorskim olimpijskim igrama u atletici i pobijedila tako da dobro zna što su sportska natjecanja. Upravo ona ih je ohrabrivala da se bave bilo kojim sportom, uz jedno jasno pravilo: "Kad jednom nešto započneš, moraš to i završiti" pa su dečki, ako bi izabrali timski sport, morali izdržati cijelu sezonu iako im se odabrano ne bi svidjelo, a sve kako bi se naučili odgovornosti i ne bi ostavili na cjedilu svoje suigrače.

"Kao mali igrali su gotovo svaki sport koji vam padne na pamet i bilo ih je uzbudljivo gledati kako igraju zajedno ili kao danas jedan protiv drugoga‘‘, rekla je ponosna mama Donna za NBC Today uoči nedavnog Super Bowla.

“Sve im je bilo natjecanje - tko će prvi doći do stola, tko će prvi doći do prednjeg sjedala automobila… Tipično bratsko rivalstvo. Jedan drugog su tjerali da se natječu u bilo čemu‘‘, dodala je mama dvojice nogometnih prvaka koja ih je odgojem i dovela do velikih rezultata pa kada je američka javnost prije nekoliko mjeseci vidjela Taylor Swift u loži s Donnom Kelce na Travisovoj utakmici, odmah je bilo jasno da je veza ozbiljna čim ju je mama upoznala.

image

Taylor Swift i Donna Kelce

JON SOOHOO/UPI/PROFIMEDIA

Roditelji Kelce rastali su se nakon gotovo 25 godina braka i iako su Jason i Travis vidljivo bliski sa mamom, nije da ni tata Ed nije sudjelovao u uspjehu svojih sinova. I Donna i Ed odrasli su u Clevelandu, a on je u srednjoj školi bio zaluđen američkim nogometom. Upisao je fakultet, no s obzirom na to da dolazi iz vojničke obitelji odlučio se prijaviti u vojsku. Na njegovu veliku žalost odbili su ga zbog ozljede koljena, ali se prijavio u obalnu stražu. No, nakon ispcrpne obuke dijagnosticirana mu je Chronova bolest te je morao odustati i od te karijere. Naposljetku se zaposlio u metalurgiji i ostvario uspješnu karijeru. Često je znao voditi sinove na posao, oboružao bi ih svom sigurnosnom opremom i odveo u talionicu: "Vidite, ovako izgleda tatin posao. Želite li to ili ipak nešto drugo?".

Nakon razvoda Ed i Donna ostali su u prijateljskim odnosima. "Ne mrzim ga. Nemam razloga za to. Jednostavno ljudi u nekom trenutku prerastu odnos i udalje se", rekla je jednom prilikom Donna i dodala da nikada nije zažalila što se udala za Eda jer je dobila sinove, koji su rođeni u razmaku od 23 mjeseca. A koliko je cijela obitelj povezana bez obzira na sve, govori i činjenica kako je Ed za vrijeme pandemije odlučio preseliti iz Clevelanda, gdje je gotovo proveo cijeli svoj život, u Philadelphiju i to kako bi bio čim bliže Jasonu i njegovoj supruzi Kylie. Odlučio se za kuću blizu njihove raskošne farme kako bi mi pomogao u uzgajanju voća i povrća u njihovom vrtu.

Jason se sada umirovio od profesionalnog igranja nogometa, pa je za očekivati kako će još više vremena provoditi s roditeljima, ali i sa svoje tri kćerkice. Mlađi brat Travis, stalno zeza mamu kako joj je Jason draži jer ima djecu, no mnogi obožavatelji se nadaju kako će se i on uskoro "skrasiti". Naime, čini se kako gotovo cijela Amerika navija da zaprosi trenutačno najpopularniju pjevačicu na svijetu. Hoće li Taylor uskoro postati dio ove očito posebne i super povezane sportske obitelji, pokazat će vrijeme.

Linker
28. travanj 2024 20:39