SHUTTERSTOCK
to se traži

Idealno rješenje za uspavani libido: tri popularne biljke mogu vas dovesti do ekstaze

Oživljavanje uspavanog libida ne mora biti teško, potrebno je biti uporan i znati što i kako utječe na razine vašeg seksualnog nagona


Naš se seksualni nagon, kao i svaki drugi životni faktor, prirodno mijenja tijekom vremena zbog čimbenika poput stresa, razine hormona i dobi. Unatoč tim promjenama, postoji nekoliko učinkovitih načina koji vam mogu pomoći preporoditi libido. Evo 10 jednostavnih metoda koje će vam pomoći povećati seksualni nagon.


Pravilno upravljanje tjeskobom

Anksioznost može ozbiljno utjecati na vaš seksualni nagon. Upravljanje tjeskobom terapijom, lijekovima ili prirodnim metodama poput meditacije i dubokog disanja može poboljšati vaš libido.


Liječite depresiju

Depresija često smanjuje želju za seksom. Isto kao i s tjeskobom, liječenje depresije terapijom, lijekovima ili prirodnim metodama vam može pomoći kod vraćanja libida, a ako lijek koji konzumirate radi depresije utječe na vaš seksualni nagon, porazgovarajte sa svojim liječnikom o alternativama.


Poboljšajte kvalitetu sna

Dobar san ključan je za zdrav libido. Ako imate poremećaje spavanja, potražite savjet liječnika. Za blaže probleme sa spavanjem, pokušajte poboljšati svoje navike spavanja na prirodne načine kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i seksualni nagon.


Isprobajte prirodne lijekove

Određene biljke i adaptogeni kao što su maca, ginseng i ginko biloba mogu potaknuti libido. Ovi prirodni lijekovi dostupni su u raznim oblicima i mogu poboljšati seksualnu funkciju.


Vježbajte redovito

Tjelesna aktivnost povećava libido poboljšavajući sliku o sebi dok u isto vrijeme pridonosi zdravlju kardiovaskularnog sustava, raspoloženju i endokrinoj funkciji. Odaberite vježbe u kojima uživate kako biste ostali u formi i iskoristili prednosti seksualnog zdravlja.


Jedite hranu koja poboljšava libido

Namirnice bogate cinkom, flavonoidima i one koje potiču cirkulaciju i izdržljivost mogu poboljšati vaš seksualni nagon. Uključite u prehranu kamenice, crveno meso, citruse, paprike, čaj i kakao.


Ograničite hranu koja snižava libido

Izbjegavajte hranu s visokim udjelom zasićenih masti, soju, višestruko nezasićene masti, visoku količinu natrija i onu za koju je potreban inzulin za obradu. To može negativno utjecati na vaše seksualno zdravlje.


Radite na svojoj vezi

Poboljšanje vaše emocionalne veze s partnerom može ponovno potaknuti seksualnu želju. Razmislite o seksualnoj terapiji, terapiji za parove, večernjim izlascima, odmoru ili namjernom dodirivanju kako biste poboljšali intimnost.


Prakticirajte tjelesnu neutralnost

Osjećaj ugode u svom tijelu može poboljšati vaš libido. Vježbajte tjelesnu neutralnost prihvaćajući svoje tijelo onakvo kakvo jest i fokusirajući se na njegove funkcije, a ne na izgled.


Ograničite alkohol i druge štetne stvari

Dok alkohol može privremeno potaknuti libido, on je depresiv koji može dugotrajno naštetiti vašem seksualnom zdravlju. Ograničite alkohol na jedno piće i izbjegavajte rekreativne droge kako biste održali zdrav seksualni nagon.

Linker
24. lipanj 2024 13:22