Na kraju svake godine skloni smo obećavati sami sebi kako ćemo iduće godine biti bolji, učinkovitiji, hrabriji, pametniji...
Htjeli ili ne, svjesno ili ipak ne, zapravo se kritiziramo i na taj način potiskujemo sve ono dobro što smo činili.
Zašto ove godine sami sebi ne biste odali priznanje za sve ono što ste postigli?
Iako nemamo staklenu kuglu u koju bismo zavirili i nabrojali sve vaše kvalitete sasvim smo sigurni da...
... pomogli ste drugome kad god ste mogli
... trudili ste razmisliti o savjetu kojega ćete dati onome tko ga je tražio
... niste samo primali, puno ste i davali
... kad ste rekli "Volim te!", "Hvala!", "Molim!", "Oprosti!" to ste iskreno i mislili
... bili ste tu za druge usprkos svojim problemima / obavezama / umoru ...
... bdjeli ste zbog drugih - supružnika, djece, roditelja
... prešli ste preko uvrede, neosnovane kritike ili nepažnje osobe do koje vam je stalo
... malim znakom pažnje barem ste jednoj osobi pokazali da vam je stalo do nje
... napravili ste uslugu nekome bez da očekujete išta za uzvrat
... utješili ste nekoga, obrisali mu suzu ili ga jednostavno saslušali
Znamo da ovom popisu nije kraj, no vi ga nadopišite. Izazivamo vas! Budite dobri prema sebi... U preostalim danima ove godine, ali i u novoj. Znate, dani se neće vratiti...
Želimo vam puno ljubavi, sreće, smijeha, zdravlja i, ako treba, tada samo suza radosnica!
- bakalar, 600 g
- krumpir, 350 g
- mrkva, 200 g
- luk, 200 g
- suncokretovo ulje, 20 g
- maslinovo ulje, 0,2 dcl
- bijelo vino, 1 dcl
- začini (sol, papar, češnjak, slatka crvena paprika, lovorov list, ružmarin, vrlo vrlo malo ljute paprike)
- peršinov list, za posipanje
Priprema:
- Na zagrijanom suncokretovom ulju popržite sitno izrezan luk dok ne poprimi staklasti izgled.
- Dodajte na kocke izrezan krumpir, kockice mrkve, sitno izrezan češnjak i sve zajedno propirjajte još par minuta uz stalno miješanje.
- Dodajte maslinovo ulje i bijelo vino. Miješajte jednu minutu. Začinite.
- Dolijte vruću vodu da prekrije sve sastojke. Kuhajte na umjerenoj vatri.
- Kada je krumpir na pola kuhan, dodajte na krupne komade izrezan bakalar i dalje nastavite kuhati.
- Kada je krumpir skoro gotov, nekoliko komada zgnječite kako bi gulaš dobio na punoći. (Ovime ne trebate dodavati zapršku jelu.) Kuhajte još nekoliko minuta.
- Pred služenje izvadite lovor i grančicu ružmarina. Pospite usitnjenim peršinom i poslužite uz salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....