SHUTTERSTOCK
Podržite ih dolaskom

Od raka prostate u Hrvatskoj oboli 2800 muškaraca. Zagreb motorističkom akcijom diže svijest

Zainteresiranim sudionicima mjerit će vrijednosti tlaka i šećera u krvi, CO izdisaj, indeks tjelesne mase

Gentleman‘s Ride se vozi u preko 900 gradova u svijetu i skreće pažnju na važnost muškog mentalnog zdravlja i raka prostate od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli 2800 muškaraca. Ova svjetska dobrotvorna motoristička manifestacija stiže u nedjelju, 19. svibnja u Zagreb.

Okupljanje s plemenitim ciljem

Motoristice i motoristi klasičnih motocikala okupljaju se svake godine kako bi skrenuli pažnju na važnost zdravlja muškaraca i prevenciju raka prostate od koje samo godišnje u Republici Hrvatskoj oboli 2800 muškaraca. Gentleman‘s ride brzo se etablirao kao najveći i najspektakularniji moto susret na svijetu, istovremeno prikupljajući znatne iznose novca za borbu protiv raka prostate i podižući svijest o važnosti mentalnog zdravlja muškaraca u ime partnera, dobro poznatog Movembera.

Zagreb u akciji - izmjerite tlak, šećer, ITM

Sudjelovanjem na ovogodišnjem Gentlemen‘s Ride Zagreb se stavlja na kartu svijeta s preko 900 gradova u kojima će se u isti dan voziti njihovim ulicama. Nastavni zavod, Dr. Andrija Štampar pokrovitelj je ove dobrotvorne manifestacije, a djelatnici Službe za javno zdravstvo zainteresiranim sudionicima mjerit će vrijednosti tlaka i šećera u krvi, CO izdisaju, indeks tjelesne mase te će ih savjetovati o zdravoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti.

Okupljanje motoristica i motorista započinje u nedjelju u 10 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a start je nešto iza 11 sati, kada će motoristice i motoristi na svojim motociklima napraviti krug po zagrebačkim ulicama, nakratko stati na Trgu žrtava fašizma radi fotografiranja i svoju vožnju završiti u The Garden Brewery Taproom.

Više na web stranicama Gentleman‘s Ride Zagreb.

Linker
26. lipanj 2024 07:40