Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez mirisa toplog tijesta i okusa omiljenih domaćih slastica. Ove godine, oduševite svoje najmilije preukusnim germknedlama snjegovićima – slatkim i kreativnim desertom!
Darko Debić, poznati food bloger, podijelio je svoj recept za germknedle te otkrio kako su mu upravo Delimano uređaji olakšali pripremu.
Mikser koji mijesi tijesto bez greške
Priprema dizanog tijesta često zna biti izazovna, ali ne uz Delimano Veloure mikser. “Trebalo mi je savršeno čvrsto tijesto da snjegovići zadrže svoj oblik, a Delimano mikser je to odradio brzo i bez problema. Uz njegovu snagu i preciznost, tijesto je bilo glatko i spremno za oblikovanje.” kaže Darko.
Višenamjenski štapni blender set za savršene nadjeve
Za čokoladno-bademasti nadjev, Delimano Veloure štapni blender set bio je neizostavan. “Sjeckalica je usitnila bademe u trenu, a zahvaljujući nastavcima, mogao sam pripremiti i ostatak sastojaka s lakoćom.” dodaje.
Recept za Germknedle snjegoviće
Za izradu ovih neodoljivih snjegovića trebat će vam osnovni sastojci poput brašna, mlijeka, maslaca i čokolade. Njihova priprema donosi dozu kreativnosti – svaka kuglica tijesta postaje lik s kapom, nosom i osmijehom!
Sastojci za tijesto:
· 300 g glatkog brašna
· 100 ml mlijeka
· 1 jaje
· 30 g otopljenog maslaca
· 30 g šećera
· 10 g vanilin šećera
· 10 ml ruma
· 1 i 1/2 čajne žličice instant suhog kvasca
· 1 čajna žličica praška za pecivo
· prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
· 50 g prženih badema
· 50 g otopljene čokolade
· 20 g maslaca
Priprema:
1. U zdjelu miksera dodajte sve tekuće sastojke i šećere. Pomiješajte brašno, kvasac, prašak za pecivo i sol te dodajte u zdjelu miksera.
2. Mijesite tijesto s kukom za tijesta na nižoj brzini 5 – 8 minuta. Tijesto je gotovo kada postane glatko. Pokrijte tijesto i držite na toplom oko sat vremena, dok se tijesto nije udvostručilo.
3. Za nadjev u sjeckalicu staviti bademe i usitnite. Dodajte čokoladu i maslac, kratko blendajte u pastu. Žličicom podijeliti na 6 jednakih kuglica.
4. Nakon što je naraslo podijelite tijesto: 300 g (6 x 50 g) za glave i 150 g (6 x 25 g) za kape - umijesite u ovaj dio prehrambenu crvenu boju.
5.Ostatak tijesta je za oblikovati rub i coflek za kapu, nos (obojiti u narančasto), obraze (obojiti u roza), oči i usta (obojiti u crno).
6.Tijesto za glave oblikujte u 6 kuglica. Razvaljajte tijesto u krugove i stavite kuglicu nadjeva u sredinu. Zamotajte tijesto oko nadjeva i stisnite rubove. Oblikujte u jajoliku kuglicu. Premažite dobivenu kuglicu vodom i položite razvaljano crveno tijesto, oblikujte u kapu. Zalijepite vodom rub i coflek na kapu.
7. Prije stavljanja nosa, očiju, usta i obraza također premažite vodom. Ako je potrebno, koristite čačkalicu kako biste ih lakše utisnuli.
8. Izrežite 6 pravokutnih komada papira za pečenje prema veličini snjegovića i stavite ih na papir za pečenje. Pokrijte snjegoviće i ostavite ih na toplom mjestu pola sata.
9. Pažljivo stavite snjegoviće u košaru za kuhanje na pari ili veće cjedilo. Ako možete kuhati samo nekoliko snjegovića odjednom, stavite preostale u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak.
10. Ulijte vodu u lonac, stavite košaru (ili cjedilo) i pokrijte poklopcem.
11. Stavite lonac na jaku vatru. Kada para počne izlaziti iz poklopca, odmah smanjite vatru na srednju. Parite 12 minuta.
12. Isključite vatru. Ostavite lonac na štednjaku još 5 minuta s poklopcem. Zatim dignite poklopac i ponovite postupak s preostalim snjegovićima.
Uživajte u toplim germknedlama uz dodatak umaka od vanilije. Višak pohranite u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak ili u zamrzivač do 1 mjeseca. Da biste ih ponovno zagrijali i omekšali, parite na srednjoj vatri 5 minuta ili dok ne budu tople. Također ih možete zagrijati u mikrovalnoj.
Gdje kupiti uređaje Delimano Veloure?
Želite brzo i jednostavno pripremati slatke i slane delicije? Odaberite Delimano Veloure uređaje. Posjetite Konzum Klik ili najbližu Konzum trgovinu.
Ne čekajte – obogatite svoju kuhinju moćnim pomagačima koji štede vrijeme i garantiraju vrhunske rezultate, svaki put!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....