Foto: iStock
ŽLICA PUNA DOBROGA

Varivo od poriluka

Moj recept za varivo od poriluka je vrlo jednostavan i gotovo je nemoguće nešto zabrljati. Želite li pojesti nešto domaće sa žlicom, ovo će varivo ispuniti sva vaša očekivanja.

Za četiri osobe:

  • 1 veliki poriluk
  • 3 srednje velike mrkve
  • 4 srednje velika krumpira
  • 1 srednje velika rajčica
  • 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • povrtni temeljac
  • celerov korijen
  • peršinov list
  • sol
  • papar
  • crvena paprika
  • mažuran
  • lovorov list

Priprema:

  1. Očistite poriluk i svaki njegov list posebno operite kako biste uklonili svu zemlju.
  2. Izrežite poriluk i mrkvu, te ih kratko propirjajte na zagrijanom ulju.
  3. Dodajte oguljeni i na kocke izrezani krumpir i izrezanu rajčicu.
  4. Pirjajte uz često miješanje na niskoj temperaturi par minuta. Začinite.
  5. Dodajte povrtni temeljac da prekrije krumpir i zakuhajte.
  6. Smanjite vatru i lagano kuhajte dok krumpir ne bude gotov.
  7. Tijekom kuhanja dolijte ključalu vodu po potrebi.
  8. Maknite s vatre, pospite usitnjenim peršinom i poslužite.
  9. Uz ovo varivo dobro idu polpete, zelena salata i crni kruh.
23. prosinac 2024 00:07