Snimila: Berislava Picek/EPH
Zdrava kuhaona

Trilja s kus-kusom i izdancima

Odlična je i za ručak na poslu! Sastojci su za 1 porciju.

4 trilje
½ šalice kus-kusa
šaka izdanaka brokule
šaka izdanaka rotkvice
šaka mladog špinata
svežnjić svježih rotkvica
malo potočarke
1 nešpricani limun
par listića kadulje
maslinovo ulje

Priprema:

  1. Kus-kus prelijte vrućom posoljenom vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. Višak vode ocijedite
  2. Trilje očistite (ostavite im glave), pa ih umotajte u papir za pečenje s dodatkom soli, maslinova ulja, limunovom koricom i par listića kadulje. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih.
  3. Na kus-kus složite oprani i dobro ocijeđeni špinat, potočarku, rotkvice te izdanke brokule i rotkvice, začinite maslinovim uljem.
Linker
20. studeni 2024 15:19